Royal Ghimbav a castigat nu la masa verde, ci pe holul portocaliu

Royal Ghimbav a castigat nu la masa verde, ci pe holul portocaliu

0 109

Toma Dorel este numele primarului din Ghimbav. un personaj de anume orientare politica, care admite despre sine ca ii cam place sa traga la masea dar despre care apropiatii – prieteni sau dusmani – spun ca este un betivan sadea. Ioan Olaru se cheama patronul echipei de fotbal FC Ghimbav Royal. Un personaj de o alta orientare politica, care se vede pe sine drept un intreprinzator onest, in vreme ce cunoscutii vorbesc despre oarece tepe pe care se sprijina averea domniei sale.


In fine, doua astfel de personaje se intalnesc la o emisiune locala pe teme de fotbal, dupa ce interesele li s-au ciocnit inainte de cateva ori, pe tema antrenorului echipei de fotbal ghimbasene. Pur si simplu primarul agrea unul, care incetase sa-i mai placa patronului. Si care, in calitatea lui de proprietar al echipei, a schimbat ocupantul bancii de rezerva cu unul care ii era pe plac. Calculele patronului s-au impiedicat insa de lacatul pus de primar pe poarta stadionului, care nu le-a permis jucatorilor sa se antreneze. E drept ca masura primarului fusese luata doar impotriva antrenorului, dar interdictia a lovit intreaga echipa.


Asa a izbucnit scandalul de saptamana trecuta de la marginea Ghimbavului, unde se afla stadionul din localitate. Si unde jucatorii lui FC Ghimbav Royal s-au uitat ca viteii la poarta incuiata de catre primar. Invitarea primarului si patronului in emisiunea de alaltaieri era menita sa lamureasca cauzele disputei dintre ei, eventual sa-i si impace pe protagonisti.


Nici vorba! Oamenii s-au balacarit ca la usa cortului pana cand au fost invitati de moderator sa paraseasca incaperea ce gazduia emisiunea. Pe hol au continuat sa-si arunce ocari din cele mai grele, primarul fiind ajutat si de oarece licori bahice sa tina ritmul conversatiei.


Le-a trebuit o ora pana sa se impace. Cand nimeni nu mai stia cum sa-i scoata pe cei doi din institutie, din pamant din iarba verde a rasarit intre ei Vasile Gherghe, un antrenoras de divizii secunde si terte. Cei doi, obositi probabil de cearta prelungita, au descoperit ca il prefera ambilor antrenori perindati la carma Royal Ghimbav. Asa ca s-au pupat, si-au strans mana si au uitat incidentul pe care l-au starnit.


Se poate spune prin urmare ca divizionara C de la Ghimbav a castigat ultima partida. Nu la masa verde, ci pe holul unei televiziuni cu tenta portocalie.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.