Rovinieta pe o perioada mai scurta de un an

Rovinieta pe o perioada mai scurta de un an

0 165

Din aceasta luna, soferii au posibilitatea de a cumpara rovinieta si pentru o perioada mai mica de un an. Taxa de utilizare a drumurilor nationale va putea fi achitata si pentru o perioada de sapte zile, o luna, trei luni sau jumatate de an.


?


Taxa de drum poate fi achitata la 430 de oficii postale si la 40 de centre CEC din intreaga tara, precum si la benzinariile Petrom, MOL, Rompetrol, OMV, Lukoil si Fix Oil. Rovinetele vor putea fi cumparate si de la 76 de centre ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.


Documentele necesare la achizitia rovinietei sunt certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului (in copie sau original, dupa caz), in timp ce pentru autovehiculele cumparate in sistem leasing este nevoie de o copie a contractului.


Cuantumul taxei de drum pentru un an este de 24 de euro pentru autoturismele non-Euro, 21 de euro pentru modelele care respecta normele de poluare Euro I, respectiv 16,8 euro pentru Euro II. In cazul microbuzelor va fi achitata o taxa anuala de 216 euro (non-Euro), 210 euro (Euro I) si 204 euro (Euro II). Posesorii de autocare vor plati 510 euro (non-Euro), 450 de euro (Euro I) si 390 de euro Euro II).


Pentru autovehiculele de transport marfa cu masa totala maxima admisa mai mica de 3,5 tone va fi achitata o rovinieta, in functie de emisiile poluante, in valoare de 90 de euro, 78 euro sau 60 de euro.


Taxa de drum pentru autovehiculele cu masa totala maxima admisa cuprinsa intre 3,5 tone si 7 tone va fi cuprinsa intre 210 euro si 240 de euro, in timp ce la camioanele de peste 7 tone, dar mai mici de 12 tone, valoarea rovinietei va fi cuprinsa intre 420 de euro si 540 de euro, in acord cu nivelul emisiilor poluante.


?


In cazul neachitarii taxei de drum, cuantumul amenzilor va fi cuprins intre 300 si 450 de lei in cazul autoturismelor, dar poate ajunge pana la 7000 de lei pentru vehiculele destinate transportului de marfa


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.