Rothschild către Isărescu: „Și nu uita, mai întâi americanul mângăie calul, înainte...

Rothschild către Isărescu: „Și nu uita, mai întâi americanul mângăie calul, înainte să-l călărească”…

Cand investesti 30 de ani in manipularea unui popor, nici tu, cat esti de Isarescu, nici propaganda acolita nu mai sesizeaza cât este un demers de transparentă, cât de intrare in legalitate si cât este persecutie…

Inegalabilul metaforist care si el manipuleaza cuvintele, Andrei Plesu scrie la randu-i în ”Noi victime ale persecuţiei politice ”infractorul o poate ţine langa oricît cu declaraţii ţepene despre inocenţa proprie...
Ei bine, la noi  a devenit curent discursul feciorelnic al călcătorului de lege: el nu e vinovat; e bun, brav şi curat. Se transformă deci, cum se spunea pe vremuri, din acuzat în acuzator.
L-ai prins cu mîna în buzunarul tău? E o înscenare, pe care ai pus-o la cale din simplă duşmănie (politică).
El îţi pipăia portofelul… cu dobinda, ca să vadă pînă unde merge cu mîrşăvia. Ştie că eşti parte a unui sistem care conspiră la evacuarea lui. De ce? Fiindcă e un adversar redutabil, fiindcă e hiper-competent, fiindcă e iubit de popor, fiindcă n-ai cum să-l agăţi altfel decît prin malversaţiuni crase.
Pe scurt: e bun, e prea bun. Prea ca la ţară…” Adica e pe viață…

Guvernatorului Isarescu, pe langa demisie, i se cere in mod transparent si public sa intre in legalitate, comunicand fara echivoc si fara raspunsuri trunchiate, urmatoarele:
1. Cat este venitul lunar, potrivit declaratiei de avere pe care este obligat de lege sa o depuna la ANI?
– aceasta informatie va dovedi cu cat au crescut veniturile Guvernatorului Isarescu in timp ce sustinea, de mână cu Băsescu, taierile de salarii si pensii in 2010,
– cu cat a crescut venitul sau in 2013, exact inaintea varstei de pensionare,
– cât este pensia pe care este indreptatit sa o cumuleze cu salariul,
– justificarile, fluide si interschimbabile in functie de audienta, legate de decizii ale CA din 2000…  
 – Interpretari halucinante ale conceptului de independenta a unei banci centrale or concurenta institutionala sunt tot atatea mostre de sfidari publice ale legii din Romania.

2. In favoarea cui sunt cedate veniturile pe care ar putea sa le obtina Statul Roman din plasarea aurului din rezerva BNR, la Londra?

4. Cat din profitul BNR din perioada 2008-2015 a revenit direct Guvernatorului Isarescu ca si bonus de participare la profit si indirect ca si cheltuieli de protocol pentru necesitatile acestuia? 
Aceasta informatie va dovedi daca a meritat suferinta din timpul crizei a companiilor romanesti si a persoanelor fizice cu credite in lei, penalizate or bagate in insolventa de dobanzile ridicate
– BNR a fost singura Banca Centrala din Europa care a mentinut dobanzile ridicate in criza!!
– Deficitul de lichiditate din criza a fost finantat de BNR la dobanzi ridicate, rezultand profitul BNR.

3. Licentele bancare acordate de BNR au fost date la pachet cu supraveghere partinitoare? – Cateva exemple aici: http://lucianisar.com/uncategorized/licentele-bancare-si-supravegherea-bnr/.
– Bancorex nu este singurul fiasco de supraveghere a BNR acoperit din banii Romanilor (in cazul Bancorex fiecare plin de benzina timp de 10 ani a platit pentru frauda profesionist supravegheata).

Care a fost – daca a fost!- necesarul de finantare de la FMI pentru Romania dupa cum reiesea din calculele BNR din primavara anului 2009.  De ce a acceptat BNR pentru Statul Roman o suma de 4 ori mai mare?

5. Publicarea Notelor originale ale sedintelor Consiliului de Administratie al BNR (Nu versiunile succesiv refacute, dupa diferitele evenimente).
In acest mod se poate vedea clar daca greselile de politica monetara si de credit ale BNR din perioadele pre-criza si de criza din Romania sunt rezultatul imposturii sau a neintelegerii profunde a dinamicii economiei romanesti.

Cateva intrebari la care Guvernatorul Isarescu poate decide sa raspunda or poate continua sa investescă în a „autovictimizarea”.

COMENTARII

  1. Cel mai elocve nt exemplu ca su tem o coloni,mai rau decat pe vremea rusilor!
    Pai ar fi putut URSS sa puna pana si Guvernatorul BNR?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.