ROTATIVA GUVERNAMENTALĂ – multă confuzie, secretomanie și ceață densă!

ROTATIVA GUVERNAMENTALĂ – multă confuzie, secretomanie și ceață densă!

0 32

Mutarea celor de la PSD prin care au impins ca prioritate agenda sociala (grevele din Educație și Sănătate, pensiile speciale) în defavoarea agendei politice, a fost marea surpriză pentru preș. Iohannis si liberali. Astfel liderii PNL s-au întâlnit marți seară cu președintele Klaus Iohannis, susțin surse politice citate de Antena3 CNN. Întâlnirea a avut loc în contextul în care Nicolae Ciucă intenționează să-și depună vineri mandatul, pentru ca funcția de prim-ministru să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Gruparea, restrînsă, care a participat la discuțiile cu Iohannis a fost constituită din gen. Nicolae Ciucă, Lucian Bode și prim-vicepreședintii partidului Gheorghe Flutur, Dan Motreanu și Rareș Bogdan.
Liderii coaliției de guvernare sunt așteptați, joi, să participe la o discuție la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, în contextul impasului legat de rocada guvernamentală, spun surse liberale.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Vila Florica din Argeş, întrebat de jurnalişti despre rotativa guvernamentală, că vineri îşi va depune mandatul.
Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a precizat Ciucă.
Legat de rămânerea în Executiv, Nicolae Ciucă a spus: „Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie”.
Prim-ministrul a vorbit şi despre negocierile care se poartă pentru ministere.
Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid.
Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”,
a precizat Ciucă.
Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a fost prezent miercuri, la Vila Florica de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, la evenimentul de marcare a 148 de ani de existenţă a formaţiunii liberale.

Rocada de premieri de Ziua Copilului
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Vaslui, că până la 1 iunie un nou Guvern va fi instalat la Palatul Victoria.
„Preocuparea noastră este aceea de a ne face treaba zi de zi în interesul românilor. Cred că această rocadă la guvernare se va realiza în termenul agreat de coaliţie, astfel încât până pe data de 1 iunie să avem instalat un nou Guvern la Palatul Victoria”, a spus Lucian Bode.
Oficialul a menţionat că nu are cunoştinţă despre momentul în care premierul Nicolae Ciucă îşi va da demisia.
Nu ştiu dacă o va face joi, vineri sau sâmbătă. Cert este că un nou Guvern vom avea la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie. Trebuie să ţinem cont şi de ce au spus şi liderii coaliţiei, şi anume, principala noastră preocupare este acum să soluţionăm revendicările personalului din educaţie şi odată cu soluţionarea acestui conflict putem să intrăm şi în linie dreaptă cu negocierile pentru noua structură a Guvernul„, a afirmat Bode.

Supărare mare la UDMR
Conform unor surse din interiorul PNL se pare linberalii au pus ochii și mențin intenția de a prelua portofoliul de la Dezvoltare, detinut de UDMR.
La ultima întâlnire a liderilor Coaliției, PSD și PNL le-au propus liderilor Uniunii să preia în viitorul Guvern, ministerul Fondurilor Europene și să mențină Mediul.
UDMR a refuzat oferta și a plecat de la negocieri.
Nu este însă clar care va fi rolul UDMR în viitorul Guvern. (H.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.