Rosia Montana devine rezervatie arheologica si naturala

Rosia Montana devine rezervatie arheologica si naturala

0 62

Controversatul caz al Rosiei Montana are un deznodamant fericit. Dupa nenumarate proteste facute de aparatorii spatiului verde, vital pentru o Romanie care vrea sa supravietuiasca sub presiunile poluarii mileniului trei, Senatul a luat o decizie in favoarea acestora.
Astfel, a fost in cursul zilei de ieri a fost adoptat un proiect legislativ prin care Rosia Montana devine rezervatie arheologica si naturala, infiintand Administratia rezervatiei, ca organism care evalueaza starea resurselor naturale ale zonei si emite acordurile de mediu, in scopul protectiei, conservarii si restaurarii zonei.
Proiectul a fost initiat de senatorii PRM Gheorghe Funar, Aurel Ardelean si Petru Stan, precum si de deputatii PRM Valeriu Buzea, Marin Diaconescu si Ioan Aurel Rus.
Conform acestuia Rezervatia Rosia Montana este supusa „unui regim de administrare special, in scopul protectiei, conservarii, restaurarii si punerii in valoare stiintifica si turistica”.
Administratia are ca atributii principale stabilirea si aplicarea masurilor de restaurare si conservare a obiectivelor istorice, de protejare si reconstructie a ecosistemelor specifice zonei montane. De asemenea, administratia Rezervatiei „coopereaza cu autoritatile administrative publice pentru protejarea intereselor localnicilor si pentru valorificarea intregului potential cultural si economic, in interesul comunitatilor locale”.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.