Ropharma Brasov – singura afacere profitabila pe timp de criza

Ropharma Brasov – singura afacere profitabila pe timp de criza

0 86

Compania Ropharma din Brasov este printre putinele firme care se pot mandri cu faptul ca in vremuri de criza afacerile merg chiar mai bine.
Cel putin acest lucru reflecta cifra de afaceri a distribuitorului de medicamente brasovean care a inregistrat 176 de milioane de lei, cu 34% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
„Profitul net al semestrului intai din 2010 a fost de 8,57 milioane lei, corespunzator unei rate de 4,9%, fata de 0,8% rata neta a profitului pentru primele sase luni ale anului 2009”, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Cu toate acestea, lucrurile nu sunt tocmai roz pentru compania din Brasov care trebuie acum sa faca fata datoriilor care s-au majorat de la 136,6 milioane de lei la 176,5 milioane de lei.
De asemenea, la sfarsitul lunii iunie, compania inregistra o linie de credit pe termen scurt in valoare de 5,25 milioane de euro, in crestere cu 750.000 de euro fata de inchiderea anului financiar 2009, informeaza Mediafax.
Ropharma este controlata indirect de omul de afaceri Mihai Miron. Firmele ADD Pharmaceuticals si Rimia Investments, inregistrate in Cipru, detin 23,4% din actiuni si, respectiv, 26,6% din titluri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.