Romtelecom la cota 10 cifre

Romtelecom la cota 10 cifre

0 65

Abonatii operatorului de telefonie fixa Romtelecom vor forma, incepand de sambata 3 mai, 10 cifre cand vor telefona unui alt abonat din reteaua Romtelecom, adaugand inaintea numarului obisnuit prefixul 021, informeaza compania.
Daca in prezent pentru un apel local in reteaua Romtelecom, de exemplu in Bucuresti, se formau 7 cifre, incepand de sambata, in fata numarului de telefon va fi adaugat si prefixul 021.
Aceasta inseamna ca un numar de sapte cifre, 2076157 va deveni un numar cu zece cifre – 0212076157.
Acelasi lucru este valabil pentru orice apel in tara, unde in fata numarului local de 6 cifre se va forma prefixul localitatii, de exemplu „0263” pentru Bistrita.
Practic, din 3 mai, nu va mai exista nici o diferenta intre apelurile intrajudetene si interjudetene (intre localitatile din tara) in reteaua Romtelecom, toate numerele fiind formate la fel.
Numarul national de urgenta 112 va ramane neschimbat.
Numerelor scurte Romtelecom de interes national (cum sunt informatiile telefonice, serviciile interventii ascensor, etc.) li se va adauga in fata cifra „1”.
De exemplu, 9261, numarul de la deranjamente ascensor, va deveni 19261.
De asemenea, abonatii operatorului de telefonie fixa alternativa (RCS, UPC, etc ) sau cei ai operatorilor de telefonie mobila vor forma ca si pana in prezent 10 cifre, adica codul operatorului (de exemplu pentru RCS „031” si numarul de telefon sau pentru un operator mobil 0744 plus numarul de telefon).
In urmatoarele 3 luni, in intervalul 3 mai – 31 iulie 2008, poate fi folosita in paralel vechea numerotatie si cea noua. Pentru ambele variante de formare apelurile vor fi rutate automat catre destinatie.
Incepand cu 1 august 2008, va fi valabil numai noul format al numerelor Romtelecom, iar pentru o perioada de doua luni, pana la 1 octombrie 2008, clientii care vor folosi vechea numerotatie vor fi informati automat ca trebuie sa foloseasca numerele in noul format.
Dupa data de 1 octombrie 2008, nu vor mai exista mesaje de informare in cazul nerespectarii noii numerotatii. In plus, in urmatoarea perioada toti clientii vor fi informati de companie prin pliante individuale, transmise odata cu factura Romtelecom.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.