Romsilva si crestere a cailor de rasa

Romsilva si crestere a cailor de rasa

0 133

Activitatea de crestere a cailor de rasa va ramane in subordinea Regiei Nationale a Padurilor (RNP) – Romsilva, a declarat marti, directorul general al Romsilva, Dorel Oros.
“Nu voi accepta preluarea activitatii cailor de rasa intr-o alta structura decat numai daca banii pe care i-a cheltuit RNP din 2004, de cand a preluat aceasta activitate, nu se vor regasi in actiuni in noua structura”, a precizat Oros.
Acesta a spus ca activitatea de crestere a cailor de rasa ar putea ramane ca o directie sau ca o structura noua in Romsilva dar care sa fie subventionata integral de la bugetul statului.
“Sper ca viitorul Parlament sa isi asume responsabilitate si sa voteze o noua Lege a Calului in care statul sa subventionate activitatea de crestere a cailor de rasa 100 la suta la fel cum se intampla in orice alta tara europeana, iar calul sa fie pus in valoare”, a precizat Oros.
Pentru 2008, Romsilva a previzionat un efectiv mediu de 3.800 de cai.
RNP a prevazut pentru acest an reducerea numarului de cai inclusi in Herghelia Nationala (patrimoniul genetic national) cu 145 de capete, de la 1.652 la 1.507 cai, datorita numeroaselor restructurari facute in hergheliile statului si promovarii in locul acestora a cabalinelor din sectorul privat prin aplicarea Legii calului nr. 389/2005.
In aceste conditii numarul cabalinelor care ar putea fi valorificate in 2008 va creste la 915 capete fata de 457 cate au fost vandute anul trecut.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.