Romsilva nu-si asuma responsabilitatile

Romsilva nu-si asuma responsabilitatile

0 60

Subprefectul Szakal Andras sare in ajutorul persaonelor care au primit in urma retrocedarilor paduri in judetul Brasov.In acest sens el a convocat Comisia locala de aplicare a legilor fondului funciar din Beclean, cu scopul deblocarii emiterii de titluri de proprietate in aceasta localitate.
„Este vorba de o serie de loturi, care insumeaza 48 ha, aflate in administrarea Hergheliei de la Sambata. Comisia judeteana a validat aceste retrocedari inca de acum doi ani, dar pana acum decizia nu a fost pusa in aplicare”, a precizat subprefectul. Szakal a explicat pentru aceasta situatie, membrii forului judetean au luat in calcul faptul ca teritoriul administrat de herghelie face parte din domeniul public al statului si, in baza legilor speciale, poate fi retrocedat, daca beneficiarii isi identifica vechile locatii in acest perimetru: „Desi actele sunt in regula, Directia Silvica – Romsilva nu a eliberat suprafetele. Oamenii au primit loturile de la Primaria Beclean, dar nu pot sa obtina titluri de proprietate pe ele din cauza acestui blocaj. Este vorba de un abuz al conducerii Regiei Nationale a Padurilor, care sustine ca aceste terenuri nu pot fi restituite decat in baza unei hotarari de Guvern, ceea ce nu este adevarat”.
Subprefectul a continuat pe acelasi ton mentionand ca o alta problema luata in discutie la intrunirea de ieri s-a referit la situatia a 54 ha de teren care ar fi trebuit sa fie preluate de la Agentia Domeniilor Statului (ADS): „Documentatia a fost gresit elaborata si din acest motiv actele au fost returnate. Am decis sa se refaca dosarul si sa fie retrimis de urgenta la sediul ADS din Bucuresti, pentru ca o data cu preluarea acestor loturi se va putea incheia aplicarea legilor fondului funciar in aceasta localitate”.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.