Rompetrol isi scumpeste de azi carburantii

Rompetrol isi scumpeste de azi carburantii

0 60

De azi, Rompetrol va majora preturile carburantilor cu 0,08 lei pe litru, toate tipurile de combustibili comercializati in reteaua de benzinarii ale companiei ajungand la peste patru lei pe litru. Concret, noul pret al motorinei Efix Euro 4 va fi 4,43 lei pe litru, in urcare cu 1,84%, in timp ce sortimentul Super Euro 5 va costa cu 1,73% mai mult, respectiv 4,71 lei. Cele mai mari cresteri ale preturilor, de 2%, sunt inregistrate in cazul benzinelor Premium Euro 4 si Efix 95. Benzinele Premium Euro 4, Efix 95 si Euro Super 98 fara plumb vor costa 4,08 lei, 4,04 lei, respectiv 4,66 lei pe litru.
Acest anunt vine dupa ce, in urma cu o saptamana, Petrom, compania cu cea mai mare retea de benzinarii din Romania, a majorat semnificativ preturile de referinta la toate sortimentele de carburanti, cu 0,12 lei/litru, dar unele sortimente se mentin sub pragul de patru lei pe litru.
Aceste mariri ale pretului carburantilor nu sunt singulare. La inceputul anului, pretul la pompa al motorinei l-a intrecut pe cel al benzinei, in principal din cauza majorarii accizei pentru acest tip de carburant si a cotatiilor record inregistrate de petrol pe pietele internationale.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.