Rompetrol ieftineste motorina si benzina

Rompetrol ieftineste motorina si benzina

0 60

Rompetrol va reduce, incepand de azi, pretul benzinei cu patru bani si pe cel al motorinei cu opt bani pe litru, a anuntat, luni, compania petroliera controlata de KazMunaiGaz din Kazahstan.
Astfel, pretul benzinei Premium Euro 4 va cobori la 4,02 lei pe litru, iar cel al sortimentelor Efix 95 si Euro Super 98 fara plumb va fi de 3,98 lei, respectiv 4,61 lei pe litru, dupa cum informeaza mediafax.
Pretul motorinelor Efix Euro 4 si super Euro 5 va ajunge la 4,34 lei, respectiv 4,63 lei pe litru.
La inceputul anului, pretul la pompa al motorinei a trecut de cel al benzinei, in principal din cauza majorarii accizei pentru acest tip de carburant si a cotatiilor record inregistrate de petrol pe pietele internationale.
Cotatiile internationale ale barilului de petrol au crescut cu circa 50% fata de inceputul acestui an si s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2007. Pretul petrolului a ajuns la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril. Barilul de petrol era cotat luni la circa 115 de dolari.
Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale – explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.
Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.