Romgaz: vom cumpara gaze mai ieftine de la Viena

Romgaz: vom cumpara gaze mai ieftine de la Viena

0 72

Romgaz va cumpara, pentru prima oara, incepand din iunie 2011, gaze din import, prin negociere, de la Bursa de gaze de la Viena, ceea ce va insemna gaze la un pret mai mic fata de cele importate prin contractele actuale, mai ales cel cu Gazprom, care expira in 2012, a anuntat sambata, directorul general adjunct al Romgaz, Francisc Toth, citat de Agerpres. El a mai anuntat si ca pretul la gaze ar putea ramane acelasi pana la anul, Romgaz neintentionand sa ceara ANRE, pana in 2011, o majorare a tarifelor.
„Am facut diligentele necesare ca, de la anul, sa fim activi pe Bursa de gaze ori de la Viena ori din zona germana. Suntem in discutii destul de avansate. Este o optiune de furnizori. Va fi vorba de un pionierat sa cumparam gaze la bursa. Noi nu vom vinde. Din iunie – iulie 2011 o sa fim activi pe Bursa de la Viena”, a afirmat Francisc Toth.
El a adaugat ca tot din 2011 vor incepe noi discutii cu Gazprom, pentru un nou contract, intrucat contractul semnat deja expira in 2012. Colaborarea cu Gazprom vizeaza nu doar import de gaze, ci si noua depozite de gaze facuta in colaborare, majoritatea in zona Moldovei, pentru ca Romgaz si-a propus sa aiba depozite cat mai aproape de consumatori. Deocamdata, Romgaz a propus Gazprom, unde sa fie amplasate cele noua depozite, insa negocierile sunt in derulare. In toamna acestui an, cei de la Gazprom sunt asteptati in Romania, pentru o noua runda de discutii cu cei de la Romgaz.
Conducerea Romgaz nu a precizat ce capacitate de inmagazinare vor avea cele noua depozite, insa spune ca dimensiunea lor poate fi ajustata in functie de cererea de pe piata. Deocamdata, Romgaz si-a propus cresterea capacitatii de inmagazinare in cele opt depozite

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.