Romgaz: Gazele nu se scumpesc pana la anul

Romgaz: Gazele nu se scumpesc pana la anul

0 80

Directorul general adjunct al Romgaz, Francisc Toth, a anuntat ca este posibil ca pretul gazelor sa nu creasca pana anul viitor, iar daca va exista o scumpire, aceasta va fi foarte mica: „Nu intentionam anul acesta sa solicitam la ANRE o crestere a tarifului. Am solicitat o cresterea a tarifului de inmagazinare cu doi la suta din primavara lui 2011”.
„Dupa informatiile pe care le avem, pretul gazului nu va creste in semestrul IV, asa cum s-a preconizat. Nu va fi o crestere majora. Se discuta ca vom ajunge la 406 dolari pe mia de metri cubi de gaze. Acum pretul este de 384 dolari pe mia de metri cubi”, a explicat Toth.
In prezent, din productia interna a Romgaz plus cantitatile de gaze importate si inmagazinate se asigura anual peste 40 la suta din consumul estimat in tara.
Anual, in Romania se consuma aproximativ 14 miliarde de metri cubi de gaze.
Conducerea Romgaz a dat asigurari sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca productia pe acest an, pana la 15 septembrie, este mai mare cu 35 de milioane de metri cubi fata de cea de anul trecut.
Pentru acest an, Romgaz estimeaza o productie totala de 5,8 miliarde de metri cubi, cifra pe care spera sa o atinga si in 2011.
In 2009, in timpul crizei gazului, Romgaz a asigurat 75% din necesarul de gaze din Romania.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.