ROMEXTERRA BANK BRASOV – IN PRAGUL UNUI MARE SCANDAL?

ROMEXTERRA BANK BRASOV – IN PRAGUL UNUI MARE SCANDAL?

0 68

Saptamana trecuta a fost semnalata, (din cate se pare, pentru prima data publicului) o mare „lovitura” data de o banca… unor societati private. Pana acum eram obisnuiti cu lovituri date bancilor de afaceristi verosi si maharii clasei politice romanesti.
Iata ca se poate si invers.
Mai multe societati, avand conturi deschise la ROMEXTERRA BANK Brasov, pe parcursul anului 2006, par sa fi fost obiectul unei anomalii in relatiile de decontare dintre ele si banca.
Analiza facuta de catre un grup de specialisti asistati de catre dipl. ec. MIHAI BARBULICEANU, a constatat ca activitatile curente si rulajele bancii se cifreaza la circa 60 mil. euro anual.
Din raportul de expertiza se desprind cateva aspecte extrem de „interesante”.
„Interventia neautorizata a functionarilor bancii in efectuarea de plati si incasari prin intermediul conturilor firmelor noastre, dispuse in baza unor instrumente de plata intocmite de catre acestia, fara acordul si stiinta detinatorilor legali de conturi. Mai mult, aceste operatiuni de incasari si plati nu au avut la baza nici un fel de document justificativ, incalcandu-se in felul acesta si in mod grav legislatia specifica decontariilor bancare, cat si prevederile Legii nr.78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie”. Am citat din sesizarea facuta Parchetului, de zece din firmele implicate.

Va urma…

Cotidianul www.infobrasov.net va publica in serial rezultatele expertizei facute in acest caz, expertize care suna extrem de bizar. De la frauda in defavoarea propritatii private, pana cine stie unde! Spalare de bani?

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.