Românika e letală: unde-i Lege, e tocmeala…!!

Românika e letală: unde-i Lege, e tocmeala…!!

1 80

Nu este decat firesc ca orice deținător al unei funcții publice în Parlamentul României  să dea dovadă de o bună conduită profesională, dar și de un ireprosabil comportament  moral. 
Parlamentarii, indiferent de culoare politică, sunt aleși cu speranța …corectitudinii de către noi, milioanele de cetățeni ai României. 
Sunt aleși , cu angajarea lor publica să lucreze pentru noi! Si nu pentru interese obscur personale, ori de partid, sau pentru ale altora cu care se află în relații de  cârdășie sau de îndatorare.
Atunci când tu, Bogdan C. Matei, parlamentar fiind, promovezi anumite inițiative legislative cu scopul de a genera avantaje unor apropiați de-ai tăi; atunci e grav, chiar f. f. grav (!!) Inseamnă că îi desconsideri pe cetățeni, adică tocmai pe aceia pe care i-ai păcălit la alegeri , cu promisiunea ferma  că vei lucra pentru propășirea lor! Deci nu sa incalci Legea pentru anumite persoane sau găști cu interese obscure.

Recent, Automobil Clubul Român, cunoscuta organizație a Societatii Civile cu peste 116 ani vechime in automobilismulsportiv si de agrement
intern si international, a fost ținta unui atact abject, desfășurat in gasca de catre doi senatori ai României, adică două persoane cu funcții publice, plătiți din banii noștri, ai cetețenilor, pentru a lucra pentru noi, alegatorii, nu pentru interesele unor smecheri. De fapt, cei doi sunt inițiatorii unei bizare …inițiative parlamentare prin care, hodoronc-tronc , se încearcă să se ”scoată” ACR din nominalizarea in Legea Sportului, unde ființeaza de zeci de ani!!(!?)  
Pentru cine nu cunoaște, reamintim faptul că Automobil Clubul Român este recunoscuta de peste un secol ca Autoritate Sportivă Națională (ASN) pentru sportul automobilistic și  karting, autoritate sportiva si turistica oferită de către Federația Internațională a Automobilului
(FIA), al carei membru titular ACR este  încă din anul 1905!!

Printre cei doi deloc stimabili senatori, de fapt niste ”aranjori ocazionali, se află ca initziator și fostul ministru al MTS, Bogdan Constantin Matei, (atunci in functie),care, în baza unei prietenii… scolare cu fostul barman, ajuns președinte de federație, Norris Măgeanu, președinte al FRAS, a pus la cale scoaterea din Lege, (ATENȚIE! dupa peste 110  de ani!) a Automobil Cubului Roman!! Că doar fostul ocazional ministru a ramas senator platit din bani publici si astfel isi permite, abuziv si grosolan,  sa-si foloseasca demnitatea publica in „rezolvarea” unor interese personale… Sa fie si el cineva!!

Din informații publice, la care menționăm și sursa, aflăm că numitul Bogdan C. Matei este un simplu pesedist de ocazie din Rm. Vâlcea, ajuns intamplator într-o funcție pe care a făcut-o de râsul lumii din cauza neprofesionalismului și mai ales a comportamentului său imoral. Conform CV-ului său, după ce a absolvit un  modest liceu din  Vâlcea (Lic.”Mecanic II”- cum era cunoscut mai demult – elevilor mai slab pregătiți  li se oferea o șansă, să devină mecanic auto, șofer, etc) Apoi urmează alte cursuri ocazionale la …Colegiul universitar de Măiestrie Sportivă”  din Sibiu (denumirea corecta este, de fapt, ”Maiestrie Sportivă si… Acrobatică”), ”înfiinţat cu specializările: fotbal, baschet şi rugby pentru componenţii echipelor din divizia A” (atenție: dl. în cauză a jucat și el fotbal, însă nu a putut urca mai sus de liga a III-a)…  
Profesorașul” de sport din Liga 3-a datorita slabei pregătiri profesionale, abia obține  nota  2.57  la concursul de titularizare și o incredibila notă de ”1” (da, se da din oficiu…) la concursul pentru inspector  adjunct. Perseverent, dar tot nepregătit profesional, la a doua încercare obtine nota de 5.25 și, astfel, reușește să devină suplinitor… Ciudat, la scurt timp după înscrierea în PSD, ”nepregătitul”
 reușește să obțină cu greu nota de trecere și să devină profesor titular…

Ca orice politician la modă, în plină eră a doctoratelor plagiate și a tehnologiei … copy – paste, dl. fost ocazional ministru este admis, în anul 2015, în cadrul Școlii Doctorale – Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (p. 37). Fiind admis la forma de învățământ cu… frecvență, în timp ce era deja senator PSD, ne întrebăm cum de a reușit acest Bula să urmeze programele de pregătire și cele  de… cercetare științifică (ce presupuneau prezența zilnică la școală…) 
Cu oareșce întârziere,  fostul ministru pesedist reușește să susțină primul Raport de cercetare științifică în data de 28.03.2017, intre orele 09:30 – 10:00, ore la care individul trebuia să fie la Parlament, conform funcției pentru care era plătit. Oricum, teza de doctorat nu a fost finalizată și nici alte informații despre parcursul ”academic” al acestuia nu sunt disponibile la mai sus amintita universitate…

Revenind la dl. fost ministru-fotbalist, acesta a fost implicat în numeroase scandaluri mediatice și gafe de ageamiu în ale politicii, după cum reiese din cele scrise în spațiul public. Poreclit și ”Ministrul adeverință”, (pe bune, în CV-ul acestuia, la capitolul ”Activități și responsabilități principale”, sunt menționate nici mai mult, dar nici mai puțin, de 6 adeverințe…), ocazionalul senator de Vâlcea începe să ocupe locuri importante pe primele pagini ale gazetelor naționale și locale. A ieșit șifonat dintr-un scandal într-un club din Rm. Valcea după consumul nemasurat de băuturi alcoolice !! Colac peste pupăză, este acuzat și de  violență conjugalămaltratându-și fosta soție, conform certificatului medical pe care aceasta l-a făcut public. Însă, acuzațiile pentru  finanțările acordate preferențial au atras cel mai mult atenția presei. Se zice ca  in sport, dacă vrei o finanțare, trebuie să te faci frate cu dracu’ până treci puntea. Pe acest principiu, aldeNorris Măgeanu de la FRAS, s-a agatzat la remorca senatorului ocazional – Bogdan Constantin Matei, si au pus la cale tocmai scoaterea ACR din Legea sportului (!?!)

Ce e interesant: ”Pozele tenismenei Ana Bogdan cu fostul  logodnic  Norris Măgeanu presedintele FRAS , au fost „plătite”…prin decontare de către MTS, cu greu… credibila suma de 479 000 lei”! 
Faptul ridică  semne de întrebare, mai ales că fostul barman Măgeanu este sef la o federație care nu are …reprezentare internațională. Cum a putut dl. fost ministru și inca actual  senator să acorde finanțare unei federații care nu are reprezentare internatională, este o poveste  care merită a fi investigată.

Incompetent sadea și cocoțat pe o funcție care îi cadea pe ochi ca o pălărie  ploștită , dl. fost ministru rămâne în istori parlamentara cu celebra întrebare – ”Cine este doamna Pescaru?”. Audiat în Parlament la dezbaterile pe buget, dl. fost ministru nu știa cine este functionara din stânga lui, deși, teoretic, cu respectiva doamna ar fi trebuit să fi întocmit bugetul ministerului… Părea picat din lună, de ziceai că bugetele au fost consemnate pe șervețele din cârciumile pe care le frecventează…

Nu suntem obișnuiți să comentam astfel de articole, dar nici nu putem să le evitam atunci când o Asociatie de mare prestigiu  cu trecut istoric bogat in activitatea Societatii Civile  Europene , cu peste 116 ani de existentza, este vorba de  Automobil Cubul Roman  se pomeneste atacat in stil mafiot, in culisele veroase ale aranjamentelor parlamentare, în mod murdar, neprincipial ! Dacă și alte ONG-uri tradiționale romanesti , de mare prestigiu international vor fi  atacate la fel de grosolan de alți incompetenți, de diletanți și excroci ajunși în funcții publice pe obscure criterii politice, ce s-ar întâmpla cu instabila si tanara noastră Democrație , in curs de consolidare? (Comentarii de d.d.rujan)

COMENTARII

  1. Cu astfel de puliticieni ce nevoie mai are Rrrumânistanul de dușmani??? Pesediști ca cel pomenit în articol au dat drumul (și definitivat în timp), la distrugerea țării.
    Chiar, unde-i viermele parazit de „lt. col”, pensionarul special la 45 de ani, să se simtă atacat, să amenințe cu procese?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.