Romanii vor cumpara de 200 milioane euro frigidere!

Romanii vor cumpara de 200 milioane euro frigidere!

0 64

Piata produselor electronice si electrocasnice se va cifra la 1,1 miliarde euro in 2008, iar cea a produselor frigorifice, la 200 milioane euro, a estimat, vineri, la o conferinta de presa, directorul adjunct al companiei distribuitoare de electrocasnice Marlevi, Petronius Secareanu.
”In 2007, piata electronicelor si electrocasnicelor s-a cifrat la un miliard euro, in crestere cu 15 la suta fata de valoarea inregistrata in 2006. In 2007, aceasta piata se va cifra la 1,1 miliarde euro”, a declarat Petronius Secareanu.
Produsele electrocasnice reprezinta 35 la suta din totalul pietei, iar segmentul produselor frigorifice, 50 la suta din totalul pietei electrocasnice, a adaugat acesta.
”Piata produselor frigorifice ar putea depasi valoarea de 200 milioane euro, in 2008. Segmentul produselor premium si cel de nisa vor cunoaste cresteri mai mari decat cele ale pietei”, a afirmat directorul adjunct al Marlevi.
Potrivit declaratiilor sale, pretul mediu pentru categoria de produse frigorifice a crescut, in 2007, cu aproximativ sase la suta, in timp ce pe piata au fost vandute 600.000 de unitati.
Producatorul german de frigidere Liebherr a intrat pe piata din Romania prin lansarea unui frigider, distribuit de firma Marlevi. Frigiderul costa 8.000 lei si poate fi cumparat din magazine precum Altex, Flanco, Domo. De asemenea, compania a lansat o lada frigorifica, un congelator si un frigider pentru vinuri.
”Pe termen mediu, vor vinde 20.000 de unitati, in Romania, iar pe termen lung, vor detine o cota de piata de zece la suta”, a declarat, vineri, la lansarea frigiderului Liebherr, directorul general al companiei, Steffen Nagel.
Piata romaneasca de frigidere este dominata, in proportie de 75 la suta, de marci precum Arctic, Indesit, Zanussi, Wirlpool.
Compania distribuitoare a inregistrat o cifra de afaceri de 47 milioane euro in 2007, in crestere cu 25 la suta fata de cea din anul trecut. Reprezentantii firmei au estimat ca in 2008, compania va realiza o cifra de afaceri mai mare cu 15 la suta.
Firma a incheiat contracte de distributie cu 20 la suta din producatorii prezenti pe piata electronicelor si electrocasnicelor. Pe piata de distributie, detin o pondere de 15 la suta. Piata retail-ului independent reprezinta 27 la suta din totalul pietei.
Compania Liebherr a fost infiintata in 1949, iar in prezent, produce 9.000 de frigidere pe zi. A incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de sapte miliarde euro, la nivel global. 97 la suta din totalul cifrei de afaceri a fost realizat in Europa.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.