Romanii vor calatori in SUA fara vize

Romanii vor calatori in SUA fara vize

0 71

Cel putin asa declara, increzator, ministrul de Interne, Cristian David. Ceea ce l-a determinat pe ministrul David sa faca o asemenea declaratie plina de optimism este intalnirea pe care acesta a avut-o cu o serie de experti americani care ar urma sa elaboreze un calendar de retragere a vizelor pe care cetatenii romani trebuie sa le obtina pentru a putea intra in Statele Unite.


Ministrul de Interne, Cristian David, i-a prezentat asistentului Secretarului pentru Securitate Interna din SUA, Stuart Baker, o evaluare a stadiului de pregatire a Romaniei pentru Programul Visa Weiver, program parcurs in plan bilateral cu SUA. Ministrul a incercat sa prezinte oficialilor americani eforturile pe care Romania le depune pentru securizarea frontierelor, pentru procesul de aderare la spatial Schengen si pentru introducerea pasapoartelor biometrice.


Cu tot avantul de care a dat dovada d-ul David, americanii nu s-au lasat deloc impresionati, acestia declarand ca: „Exista criterii-limita in legea americana, dar nu suntem in pozitia de a defini o solutie pentru Romania in aceasta privinta”. Rata de refuz a vizelor americane pentru cetatenii romani a crescut in ultima perioada, ajungand la 37,7%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.