Romanii uita sa-si plateasca ratele

Romanii uita sa-si plateasca ratele

0 61

Conform Biroului de Credit, acesta a inregistrat in cei patru ani de functionare circa doua milioane de restantieri, dintr-un total de 4,8 milioane de persoane care au luat credite si se afla in evidenta institutiei. Cifre impresionante daca stam sa ne gandim ca Biroul de Credit primeste informatii despre clienti de la 28 de banci, opt societati de credit de consum si doua companii de leasing.
Prezent la un seminar despre Biroul de Credit, directorul general al biroului, Serban Epure a declarat: „Restantierii istorici si actuali din baza de date a Biroului de Credit insumeaza circa doua milioane de persoane”.
Un subiect delicat discutat la seminar este masura legislativa impusa de a notifica clientii care au inregistrat o restanta la plata cu 15 zile inainte de a transmite informatii despre ei la Biroul de Credit, masura cu care reprezentantii bancilor nu sunt de acord. „Cand au semnat un contract de credit, oamenii si-au asumat niste obligatii si ca urmare nu trebuie sa le amintesc mereu ca au intarziat cu plata”, a spus presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si al CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.