Românii trăiesc tot mai prost

Românii trăiesc tot mai prost

1 222

Pensii mai mici, rate mai mari pentru românii cu credite în lei, prețuri mai mari la raft sau la servicii, un leu mai slab în raport cu euro sunt doar câteva din efectele politicii economice ale guvernanților, spune liderul PNL Ludovic Orban

Este ceea ce a constatat liderul PNL Ludovic Orban, citând o analiză a Institutului Național de Statistică. Pensii mai mici, rate mai mari pentru românii cu credite în lei, prețuri mai mari la raft sau la servicii, un leu mai slab în raport cu euro sunt doar câteva din efectele politicii economice ale guvernanților, spune liderul PNL.
Ludovic Orban spune că puterea de cumpărare a românilor a fost erodată de creșterea inflației ajunsă la un record de 5, 4 procente. De vină pentru scăderea pensiilor este neaplicarea legii pensiilor consideră liderul PNL.
Și românii care au credite în lei sunt afectați de creșterea ROBOR, ajuns la peste 3 %, nou record al ultimilor trei ani. Dezechilibrul dintre importuri și exporturi va genera noi creşteri de prețuri, va stimula inflația și va genera o presiune uriașă asupra leului.
„Pe scurt – faliment generalizat al politicilor economice”, a spus Orban, care avertizează că dacă nu se vor aplica politici de creștere a productivității economice și nu vor crește investițiile românii vor trăi tot mai prost.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Nu-l mai publicati pe acest criptosecurist. Asta nu a fost și nu va nicodata liberal. Oamenii de valoare pleaca din partid din cauza lui. Face PNL-ul de ras.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.