Romanii tot “romani” in Spania

Romanii tot “romani” in Spania

0 87

?????? ? “Cu o floare nu se face primavara”. Asa s-ar traduce situatia cu care se confrunta romanii din Spania. Degeaba Costel Busuioc, la?“Hijos de babel”, ne face mandri si schimba un pic din imaginea negativa cu care ne identificam in Europa. Pana la urma, ajungem sa ne meritam aceasta imagine, daca tinem cont de stirile care vin dinspre Peninsula Iberica.


??????????? Almeria este o provincie din Spania in care este o comunitate de romani ce ??numara in jur de 27.000 de persoane. Dintre acestia, majoritatea au inteles repede avantajele intrarii in legalitate. Si daca la sfarsitul anului 2002 erau inregistrati in sistemul de securitate sociala din Almeria 2.105 romani, iar in anul 2003, un numar de 2040 de cetateni romani, numarul acestora a crescut, ajungand la sfarsitul anului 2006 la 7.454, iar la sfarsitul lui 2007, la 9.252.


??????????? Pentru a obtine actele necesare, respectiv taxa de autorizatie?de munca, costurile sunt suportate atat de patron, cat si de angajat. Problema este ca patronul suporta 180 de euro, in functie de salariul oferit, iar lucratorului roman ii revine o taxa de 6,80 euro, care reprezinta contravaloarea formularelor necesare. Si cum romanii sunt inventivi, acestia? stau in respectivul loc de munca pana cand intra in legalitate, apoi se muta la alt patron care plateste mai mult si mai bine. In acest mod romanii din Almeria au reusit, inca o data, sa?strice si mai?mult?imaginea, si asa proasta, a romanilor din Spania.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.