Românii sunt moderni și ecologici – preferă autovehicul electric sau hibrid ca...

Românii sunt moderni și ecologici – preferă autovehicul electric sau hibrid ca mijloc de deplasare

Mașina reprezintă mijlocul de transport urban preferat de cei mai mulți dintre români (6 din 10 respondenți), în defavoarea bicicletei sau a altor mijloace de locomoție.
În plus, 87% dintre cei chestionați consideră că beneficiul cel mai important al mijloacelor de mobilitate electrice este dat de emisiile poluante reduse. Al doilea beneficiu menționat este că sunt mai silențioase (49,5%).

50% dintre respondenți cred că întreținerea unui autovehicul electric este mai puțin costisitoare decât întreținerea unui autovehicul cu motor termic, iar cei mai mulți realizează că numărul mașinilor electrice va crește, datorită interesului din ce în ce mai ridicat pentru modalități de transport care nu poluează. Astfel, 5 din 10 români estimează costurile de carburant pentru autoturismul propriu la sub 300 lei (plus TVA), iar 4 din 10 cheltuiesc între 300 și 500 de lei/lună pentru carburant.
Mai mult de jumătate dintre români (56%) susțin că circulă zilnic cu mașina, iar 70% dintre ei în oraș.

Pe de altă parte, 7 din 10 români consideră că o altă metodă eficientă de reducere a poluării în orașele mari din România ar fi introducerea autobuzelor electrice, iar 61% cred că bicicleta, tricicleta sau mopedul contribuie la reducerea poluării.

Studiul iVox a fost realizat pe un eșantion de 1.668 respondenți proveniți din orașe mari, cu peste 100.000 locuitori, în perioada 24 — 30 iulie 2017.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.