Românii stabiliţi în afara ţării sunt interesaţi de Ho Re Ca şi...

Românii stabiliţi în afara ţării sunt interesaţi de Ho Re Ca şi turism

0 409

Sunt datele cuprinse în proiectul România acasă-Diaspora Start-Up. 30.000 de euro finanţare europeană pot primi cele mai bune 26 de proiecte de afaceri depuse în această acțiune derulată împreună cu Asociaţia „Românii în Italia“ și Asociația Euro Adult Education. Statisticile au arătat că 70% din românii stabiliţi în afara ţării vor să se întoarcă în ţară

Sunt datele cuprinse în proiectul România acasă-Diaspora Start-Up. 30.000 de euro finanţare europeană pot primi cele mai bune 26 de proiecte de afaceri depuse în această acțiune derulată împreună cu Asociaţia „Românii în Italia“ și Asociația Euro Adult Education.
Statisticile au arătat că 70% din românii stabiliţi în afara ţării vor să se întoarcă în ţară
Românii plecaţi la muncă în străinătate şi care vor să se întoarcă în ţară au şansa să participe la un concurs de planuri de afaceri pentru a câştiga fonduri europene pentru a devolta un business în ţară.
În Regiunea Centru vor fi selectate 200 de persoane. Caravana de informare a proiectului a avut loc miercuri la Camera de Comerţ şi Industrie unde aproape 50 de persoane au luat parte la discuţii.
Printre ei şi Florin Iuga; după 15 ani de muncă în străinătate, tânărul se gândeşte să investească şi într-o afacere în România. „Am lucrat pe vase de croazieră în management şi industria hotelieră. Deocamdată, sunt curios ce oferă acest program şi apoi voi decide; văd multe diferenţe între afară şi ţară, care probabil pot fi trecute şi cu astfel de programe” a mărturisit ieri Florin Iuga.
Potrivit lui Daniel Gabor, manager de proiect, este prima caravană de informare a proiectului, un proiect dedicat românilor din diaspora prin care se încearcă aducerea acasă a acestora şi valorificarea experienţei acumulate de aceștia în străinătate.
Proiectul este realizat în colaborare cu Asociaţia „Românii în Italia“ și Asociația Euro Adult Education şi se va implementa până în 2020.
Beneficiarii trebuie să aibă cetăţenie română, să aibă peste 18 ani, să dorească să deschidă o afacere în zona urbană, pe un profil non-agricol, să demonstreze cu documente, fie că a avut o firmă în străinătate şi poate avea acelaşi succes în România, fie să aducă un contract de muncă prin care să dovedească că a muncit în acel domeniu sau că a avut studii în acel domeniu. Se pare că mulţi români stabiliţi în afara ţării, mai ales în Italia sunt interesaţi de proiect şi vor să-şi deschisă business-uri la Braşov.
Caravane de informare despre acest proiect vor avea loc şi în Italia. Pe 15 decembrie este programată o întâlnire cu românii din Torino iar pe 16 decembrie cu cei din Milano. Statisticile au arătat că 70% din românii stabiliţi în afara ţării vor să se întoarcă în ţară.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.