Romanii stabili pe locurile de munca

Romanii stabili pe locurile de munca

0 64

Aproape jumatate dintre romani nu si-au schimbat locul de munca in ultimii trei ani, a aratat un sondaj realizat de e.Jobs.
Numai unu la suta dintre respondentii studiului si-au schimbat angajatorul de sase ori in acest interval de timp.
In ultimii trei ani, 15 la suta dintre romani s-au mutat de la locul de munca o data, 16 la suta au schimbat angajatorul de doua ori si 12 la suta de trei ori. Patru la suta dintre respondenti s-au reorientat modificandu-si jobul de patru ori si doi la suta au schimbat angajatorul de cinci ori.
”Cele mai multe schimbari de joburi au fost observate in cazul persoanelor aflate la un nivel mai scazut ca experienta, dar si in cazul specialistilor. O frecventa medie a acestor schimbari ramane totusi de doua ori intr-un interval de trei ani, insa sunt si cazuri in care schimbarile au fost mai dese, chiar trei-patru ori. Pentru persoanele cu experienta perspectivele profesionale conteaza cel mai mult in momentul in care analizeaza oferta unei alte companii, punand mare accent pe stabilitatea si statutul pe care o organizatie le poate garanta unui angajat. Astfel, frecventa medie cu care acestia isi schimba locul de munca este o data la interval de doi-trei ani”, a spus Consultant Hart Human Resource Consulting, Ana Ionescu citata de AGERPRES.
Majoritatea romanilor se tem de risc si de schimbare, potrivit sursei citate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.