Romanii si hepatita

Romanii si hepatita

0 69

„La oamenii saraci nici boii nu trag!”. Asa ar suna adaptarea unui vechi proverb la vestea care a dat-o zilele trecute Ministerul Sanatatii.? In tara noastra este o situatie alarmanta: una din zece persoane are hepatita. Medicii fac fata din ce in ce mai greu numarului extrem de ridicat de persoane care ajung la spital cu hepatite in faze avansate.


?????????? Ingrijorator este faptul ca programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei scoate la iveala noi cazuri de hepatita virala de tip B sau C.
??????????? Recent a avut loc la Iasi prima edi?ie a Congresului de Gastroenterologie si Hepatologie. Concluzia medicilor reuniti la Iasi este ca peste doua milioane de romani sufera de hepatita. Tratamentul necesar pentru tratarea acestei boli nu este foarte costisitor.


??????????? Vaccinul impotriva virusului hepatita B asigura protectie si pentru infectia cu virusul hepatitei D. Protectia bolii se obtine prin administrarea intramusculara a unei serii de trei doze de vaccin. Se pot recomanda doua scheme pentru imunizarea primara: o schema rapida, cu administrari la 0, 1 si 2 luni, care va conferi protectie mai rapid instalata; scheme in care se lasa mai mult timp intre a doua si a treia doza, adica la 0, 1 si 6 luni. Pentru virusul hepatic de tip C nu s-a descoperit inca niciun vaccin.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.