Romanii si Curtea Constitutionala au scapat de Zegrean!

Romanii si Curtea Constitutionala au scapat de Zegrean!

0 303

La sfarsitul acestei saptamani mandatul presedinte al CCR a lui Zegrean cel logeviv ineteaza.
Judecatorii Curtii Constitutionale l-au ales presedinte interimar pe Valer Dorneanu, in conditiile in care mandatul lui Augustin Zegrean la conducerea institutiei a expirat. Dorneanu a fost ales la limita, insa interimatul va dura doar o luna de zile pana cand se va alege un nou presedinte plin.
Culmea „daruierii si sacrificiului” Zegrean a candidat si el pentru a asigura interimatul, dar n-a mai fost votat.
La sfarsitul lunii expira mandatele a trei judecatori: Augustin Zegrean, Zoltan Puskas si Tudorel Toader. Pana acum, doar Attila Varga a primit pe 4 mai avizul comisiei juridice din Camera Deputatilor, insa n-a fost inca n-a fost votat in plen pentru ca parlamentarii au plecat in campanie. La Senat, dupa retragea lui Ioan Chelaru, PSD n-a facut alta nominalizare. Este de asteptat ca presedintele Klaus IohanniValer Dorneanu CCRs sa o propuna pe Livia Stanciu, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Valer Dorneanu (72) este judecator al Curtii Constitutionale. Inainte de a ajunge la Curte, a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul – armata, justitie, politie, penitenciare. A mai fost deputat PSD in 2000-2008, iar in primul mandat de parlamentar a fost presedintele Camerei Deputatilor.
In perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 din municipiul Bucuresti. Apoi a fost expert pe probleme de legislatia muncii la UGSR si din nou procuror la Directia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generala intre anii 1980 – 1985.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.