Românii se vor putea trata, la alegere, la privat sau stat....

Românii se vor putea trata, la alegere, la privat sau stat. Coplata serviciilor medicale private a fost adoptată de Guvern!

0 108

Români se vor putea trata, unde vor. Dupa ultima decizie a Guvernului Dăncilă se poate alege, la stat (public) sau la privat, in acestă ultimă situație o parte din costul tratamentului ar urma să fie suportat de Casa de Asigurări de Sănătate.
Practic, pacientul va putea deconta la privat suma pe care CNAS o alocă în prezent la stat/public pentru serviciul medical respectiv, urmând să plătească din buzunar doar diferența de bani dintre această sumă și tariful de la privat. Ordonanța de Urgență ce prevede introducerea unei contribuții personale (coplată) pentru serviciile medicale private a fost adoptată în ședința de Guvern de miercuri.

Teoretic după unii comentatori „coplata la privat” poate duce la o scăderea cu un procent de 15% – 20% a costurilor plătite de pacient pentru serviciile medicale de la privat. Noi credem că acest procent va fi cu mult mai mare și va crește. Economiile aduse pacienților vor crește și mai mult,
poate peste 60% – 70%, pe msură ce investițiile guvernamentale din zona de sănătate vor fi finalizate.

Indiferent de comentariile ce au apărut sau vor apare în spațiul public, dincolo de posibilitatea unei opțiuni, OUG, elaborată de Ministerul Sănătății, deschide posibilitate reducerii semnificative a costurilor cu sănătatea a românului.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.