Romanii se pricep la finante?

Romanii se pricep la finante?

0 64

Numai patru romani din 100 apeleaza la un consultant financiar, spre deosebire de pietele dezvoltate din Europa, unde ponderea este intre 40 la suta si 70 la suta, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Vlad Ardeleanu, director general IpoteciDirect.
Aceasta situatie arata potentialul de dezvoltare foarte mare pe care il are Romania pe acest segment de servicii financiare.
Potrivit lui Ardeleanu, ponderea intermedierilor de credite urmeaza sa creasca, de la 7-8 la suta in 2009, la aproximativ 20 la suta in urmatorii patru ani.
Compania IpoteciDirect a fost lansata in mai, cu ocazia deschiderii primului centru ipotecar, in strada Nerva Traian, din Bucuresti. La 1 iulie, a devenit operational sediul central al companiei, de la Electromagnetica Business Park.
IpoteciDirect este membru al International Union for Housing Finance si urmeaza sa devina membru al Asociatiei Brokerilor de Credite.
IpoteciDirect va avea sase centre in Bucuresti. Dintre acestea, doua centre ipotecare vor fi inaugurate in acest an.
Investitia initiala preconizata in companie este de 1,6 milioane de euro. Pana la sfarsitul anului, reprezentantii IpoteciDirect urmaresc sa intermedieze credite in valoare de 18 milioane de euro, intentionand sa atinga 600 de milioane de euro din intermedieri credite in 2012.
Dintre actionarii companiei fac parte mai multi antreprenori cu experienta in sistemul financiar, printre care Vlad Ardeleanu, cofondator Artima, fost director general Ozone Laboratories – Polonia, Adam Niewinski, fondatorul celei mai mari retele de consultanti de credite si instrumente financiare in Polonia, Greg Krasnov, fondatorul celei mai mari banci de consumer lending din Ucraina, Catalin Breaban, vicepresedintele The Carlyle Group pentru Europa Centrala si de Est, si trei antreprenori romani – Dan Lazureanu, Octavian Otiman, Valentin Cerna – care au dezvoltat afaceri de succes in Romania.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.