Romanii se pregatesc de seceta

Romanii se pregatesc de seceta

0 173

Avertismentele hidrometeorologice privind temperaturile ridicate din aceasta vara a bagat Romania in sperieti. Cei mai interesati si ingrujorati de aceste anunturi au fost administratia municipiului Targu-Jiu si operatorul regional de apa si apa uzata, Aparegio Gorj. Cele doua institutii incearca sa accelereze procesul de contorizare, ca masura de inlaturare a risipei de apa.
Directorul operatorului regional, Ion Popescu, a declarat ca in prezent lucrarile de contorizare au fost concentrate, cu prioritate, la locuintele populatiei. „Avem in vedere sa realizam contorizarea consumului de apa cu intrare de la exterior spre interiorul municipiului, deoarece in afara acestuia sunt mai multe terenuri agricole care ar putea fi irigate de proprietari utilizand sistemul de alimentare cu apa potabila, ceea ce nu e legal si nici sistemul de distributie nu a fost dimensionat pentru un astfel de debit”, a precizat Ion Popescu.
Potrivit acestuia, la nivelul municipiului Targu-Jiu, contorizarea s-a realizat, per total, la 70,3% din utilizatorii serviciului de alimentare cu apa si canalizare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.