Romanii se pot angaja liber in Ungaria pe meserii calificate

Romanii se pot angaja liber in Ungaria pe meserii calificate

0 70


Potrivit dispozitiilor Hotararii Guvernului ungar nr. 355/2007 privind angajarea in munca a persoanelor care circula liber in spatiul comunitar, de la 1 ianuarie 2008 cetatenii romani se pot angaja liber in Ungaria in meseriile calificate.


In situatia in care angajarea se face pe meserii calificate, Hotararea Guvernului ungar liberalizeaza angajarea in munca pe teritoriul Republicii Ungare pentru orice cetatean al statelor apartinand Spatiului Economic European (SEE), indiferent daca statul respectiv a deschis sau nu piata sa de munca pentru cetatenii ungari.


In situatia in care angajarea se face pe meserii necalificate, angajarea in munca a cetatenilor??statelor SEE, care nu si-au deschis piata muncii pentru cetatenii ungari, se face pe baza de permis de munca.


Cetatenii romani, care la data de 01.01.2007 sau in perioada de dupa aceasta au avut un raport de munca legala neintrerupt de 12 luni, nu au nevoie de prelungirea permisului de munca.


Subliniem faptul ca romanii cu meserii necalificate??au nevoie de permis de munca in continuare.


Pentru informatii suplimentare privind mobilitatea lucratorilor romani in spatiul Uniunii Europene puteti contacta Directia Management si Mobilitatea Fortei de Munca,??tel 021- 312.86.88.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.