ROMANII NU SUNT OSTILI MAGHIARILOR, DIMPOTRIVA!!

ROMANII NU SUNT OSTILI MAGHIARILOR, DIMPOTRIVA!!

0 94
Românii nu sunt ostili faţă de maghiari, majoritatea dintre ei fiind de acord să aibă colegi de muncă maghiari (85%), vecini maghiari (78%), prieteni maghiari (80%) ÅŸi chiar membri ai familiei maghiari (71%).
"Românii sunt mai rezervaÅ£i în ceea ce priveÅŸte reprezentarea politică de către lideri maghiari, 51% nu ar accepta să aibă reprezentanÅ£i politici maghiari. 50% dintre participanÅ£ii la studiu consideră că rolul UDMR în politica românească este unul negativ, ÅŸi doar 39% cred că acesta este unul pozitiv. 48% dintre participanÅ£ii la studiu consideră că este bine, iar 45% că este rău ca cetăţenii români de etnie maghiară să sărbătorească Ziua Ungariei", se arată în concluziile studiului, transmite Agerpres.
Potrivit sondajului IRES, românii spun că cele mai bune relaÅ£ii le au cu germanii.
"În ceea ce privesc relaÅ£iile interetnice,cel mai recent studiu arată că dintre etniile reprezentative din România, cele mai bune relaÅ£ii le au românii cu germanii, cu sârbii ÅŸi ucrainienii, urmate de cele cu maghiarii ÅŸi rromii. RelaÅ£iile dintre româniÅŸi etnicii germani sunt văzute drept bune sau foarte bune de către majoritatea intervievaÅ£ilor – 89%. (…)
Aproape două treimi dintre participanÅ£ii la acest studiu au o părere bună sau foarte bună despre maghiarii din România. (…) RelaÅ£iile actuale dintre românii ÅŸi maghiarii din România sunt considerate a fi mai proaste decât înainte de 1989 de către 38% dintre participanÅ£ii la studiu ÅŸi mai bune de către 32% dintre aceÅŸtia’" relevă sondajul IRES.
 
Cercetarea IRES a fost realizat în cursul lunii martie, pe un eÅŸantion reprezentativ de 1.267 de persoane ÅŸi cu o marjă de eroare de 2,8%.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.