Romanii nu scapa nici la REMAT de metehnele ruginite

Romanii nu scapa nici la REMAT de metehnele ruginite

0 101

Noua versiune a programului Rabla a debutat la Brasov in scrasnet de harburi ruginite. Era si normal, fiind o actiune dedicata indepartarii vechiturilor pe patru roti de pe strazi si intineririi parcului de masini din Romania. Dar nu fiarele mancate de rugina au scrasnit cel mai strident la coada din poarta REMAT-ului, ci batranele obiceiuri ale epocii comuniste, pe care proprietarii de masini defuncte le-au adus cu ei la centrul de colectare a rablelor. Soferii au dovedit ca sunt la fel de ruginiti precum caroseriile rablagite pe care le-au condus pe ultimul drum. Daca de masinile paradite s-au mai putut desparti, nu au reusit, in schimb, sa se dezbare de vechea meteahna a statului la coada si teama ca le-o vor lua altii inainte.
Asa ca zeci de soferi s-au trezit cu noaptea in cap pentru a fi primii cand se va deschide poarta REMAT-ului si ei isi vor preda rabla pentru a primi in schimb voucher-ul cu care se vor prezenta la sediile dealer-ilor de masini noi. Surpriza, insa? Chiar si cei mai matinali au fost nevoiti sa constate ca se trezisera tarziu. La fata locului se gaseau deja soferi care dormisera in masini inca de duminica seara, ca la cozile traditionale din vremea impuscatului, cand oamenii ieseau din case ca orbetii ca sa-i prinda rasaritul in fata vreunei institutii de stat sau a vreunei alimentare.
Atmosfera vremurilor de odinioara a fost intregita de o alta scena consacrata de Epoca de aur. Cand, in sfarsit, sirul de masini s-a urnit din inertia in care intepenise, dupa ce functionarii de la REMAT le-au explicat ca mai au de asteptat inca vreo ora si jumatate din pricina unor sincope birocratice, soferii exasperati au descoperit la poarta cimitirului de masini o alta coada, cea a pilosilor, care mergea mult mai repede. Dovada ca romanii nu scapa de metehnele comuniste doar prin casarea unor caroserii contemporane cu epoca.
Versiunea Rabla din acest an este de 3 ori imbunatatita. Celor care doresc sa-si achizitioneze o masina li se accepta pana la trei rable, in schimbul carora primesc vouchere. In plus, nu mai este nevoie ca masina sa fie adusa pe roti, cum se intampla pana acum. Ajunge sa fie intreaga, motiv pentru care unii au venit cu harburile in remorci.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.