Romanii din Italia, amenintati cu atacuri

Romanii din Italia, amenintati cu atacuri

0 181


Dupa atacul revendicat de la Livorno (care poate sa fi fost insa si un accident) si rafuiala mafiota de la Nomentano, o adevarata isterie antiromaneasca a cuprins Italia si asta din pricina unor conationali de etnie roma care au exasperat peninsula.


Este evident ca spalatorii de parbrize sunt o pacoste (nu pot sa va spun cat de tare ma revolta treaba asta la noi acasa, ma enerveaza ca Politia nu-I salta din intersectii de cate ori apar), ca hotii de buzunare si talharii trebuie pedpsiti pentru a se dezvata de narav, ca cersetorii (si nu ma refer aici la batranii sarmani) te scot uneori din sarite, dar de-aici si pana a incrimina comunitatea romaneasca e cale lunga. Este aberant sa asimilezi romanii bandelor de infractori, in majoritate romi, care au descins in Italia ori alte tari europene. In plus se pune intrebarea cum au ajuns acolo. Unui cetatean roman I se sucesc pasaportul si cartea de identitate pe toate partile la intarea in unele tari europene. Cum de reusesc romii sa intre fara probleme? Nu cumva e si acolo o Mafie care, contra unor sume de bani, faciliteaza intarea in Italia a unor cetateni dubiosi? Altfel imi este greu sa cred ca infractorii incriminati au acte si tot ce le trebuie. Daca baietii se declara in excursie si nu pleaca, sa-i expulzeze. Care-i problema?


Eu zic ca mai degraba unii sunt foarte suparati din pricina faptului ca romanii plecati la munca coboara stacheta salariilor si ridica stacheta orelor de munca si a calitatii. Posibil ca si politicienii lor, prinsi de curent sa se lanseze in declaratii menite sa le aduca popularitate. Mai apoi, un dusman strain inlocuieste cu succes orice nemultumire interna.


Pe fondul acestor framantari, mai mult sau mai putin artificial create, Consulatul Romaniei de la Milano si Asocitiile romanilor din Italia au primit via e-mail, amenintari cu bombe si gloante. Conducerea acestor asociatii a precizat ca nu se stie deocamdata daca este vorba despre gestul unei organizatii extremiste sau al unui individ.


. „Avem destule gloante si bombe pentru voi. Ajunge! Daca voi credeti ca institutiile noastre vor continua sa va protejeze, nu va va fi de ajuns”, se spune in mesaj.


De asemenea, consulatul este amenintat cu aruncarea in aer : “atunci cand se vor ?ndeparta pentru cateva minute patrulele (de politie), va vom arunca ?n aer, nemernicilor!”


Liderii asociatiilor romanilor din Italia sustin ca mesajul este o continuare a campaniei ?mpotriva imigrantilor romani, sprijinita si de unii politicieni din Italia. Un senator italian a propus reintroducerea controalelor la frontiere, ?mpotriva imigrantilor romani. Membru al partidului nationalist Liga Nordului, senatorul a declarat ca masura, impusa pe o perioada limitata de timp, are ca scop doar stoparea afluxului de imigranti dinspre Romania. Demnitarul l-a acuzat pe ministrul de Interne, ca nu ia masuri concrete


Cel mai inversunat impotriva romilor este Walter Veltroni, primarul Romei, care i-a chemat pe locuitorii capitalei italiene sa participe pe 13 octombrie la un protest fata de infractiuniile comise de romani. El ?a declarat recent ca se va adresa UE pentru a cere control asupra fluxului de imigranti provenind din Romania.


Autoritatile romane cer discenramant si refuza asocierea intregii comunitati de romani, peste un milion, aflati la munca in Italia cu infractorii.


Leonard Orban, comisarul european pentru multilingvism, a tinut sa faca o distinctie ?ntre concetatenii sai plecati la munca ?n Italia, care „au o reputatie de muncitori extraordinari“, si ceilalti, care comit acte ilegale, potrivit unui interviu aparut, ieri, in La Repubblica. La randul sau, ministrul de externe Adrian Cioroianu este de parere ca problema rromilor poate fi gestionata numai la nivel european, in timp ce asociatiile romanesti acuza lipsa unui dialog cu autoritatile romane

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.