Romanii din diaspora vor salarii europene in Romania

Romanii din diaspora vor salarii europene in Romania

0 96

Romanii din Italia vor sa se intoarca in tara chiar daca salariile oferite de autoritatile romane pentru a-i atrage pe meleagurile natale sunt mult sub ceea ce pot castiga ei in afara granitelor tarii. Aceasta este concluzia la care au ajuns autoritatile romane dupa ce 700 de muncitori romani din Italia au luat cu asalt si si-au depus CV-urile la bursa de slujbe in constructii organizata simbata, la Roma, dupa cum relateaza NewsIn.


Angajatorii romani au venit cu 1.500 de slujbe, cu salarii cuprinse intre 400 si peste 1.000 de euro, in functie de calificare. Negocierile au fost estul de tensionate pentru ca muncitorii din diaspora romaneasca nu sunt dispusi sa se intoarca in tara pe salarii mai mici de 1300 – 1500 de euro, oricat de multe facilitati legate de bonuri de masa sau transport ar fi dispus guvernul sa le ofere. Acestia au recunocut faptul ca, desi in Romania salariile sunt mult mai mici, costurile sunt comparabile cu cele de pe piata italiana.


Mirela Diaconescu, atasat in probleme de munca la Ambasada Romaniei din Roma, ne-a spus: „Este un proiect prin care vrem sa luam pulsul pietei. Primim multe telefoane de la romanii din Italia care au auzit de aceasta bursa”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.