Românii din Covasna, trădaţi de proprii lor lideri politici !!

Românii din Covasna, trădaţi de proprii lor lideri politici !!

0 1081

La începutul lunii aprilie a.c., Ministerul Sănătăţii a dat curs solicitării Asociaţiei Cultural-Creştine „Justinian Teculescu”, sprijinită de Prefectura Covasna şi managerul spitalului, şi a modificat denumirea instituţiei publice din Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza” în Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Teculescu- Dr. Benedek”, ca o recunoaştere a activităţii profesionale desfăşurată si de dr. Nicolae Teculescu (originar din oraşul Covasna) şi, în special, a activităţii de pionierat în tratamentul balnear şi în valorificarea potenţialului factorilor naturali ai Staţiunii Covasna, în remedierea afecţiunilor cardiovasculare, fiind şi un exemplu de bună convieţuire între cele două etnii ale oraşului Covasna.

Decizia Ministerului Sănătăţii ar fi trebuit să constituie o dovadă de respect si faţă de comunitatea românească din judeţ ,un exemplu de bună înţelegere între cele două etnii din judeţ. Din păcate însă, după ce timp de 25 de ani a maghiarizat denumirile a zeci de instituţii publice din judeţ, UDMR nu a putut tolera faptul că o instituţie publică din judeţul Covasna să poarte şi numele unui român. UDMR, alături de celelalte formaţiuni extremiste maghiare, au demarat o serie întreagă de acţiuni şi au făcut declaraţii ultra-şovine şi xenofobe, îndreptate împotriva românilor din judeţ.
La capătul a trei săptămâni de declaraţii ultra-şovine şi acţiuni declarate împotriva românilor, UDMR a reuşit să obţină revenirea la denumirea anterioară a spitalului, cu acordul ministrului Nicolae Bănicioiu, care a emis într-o singură lună două ordine de modificare a denumirii unui spital. Primul ordin a fost emis la solicitarea unei asociaţii de români din Covasna, pentru a respecta si activitatea unui doctor român din zona Covasna, al doilea ordin a fost dat la presiunea extremiştilor maghiari din UDMR, PCM şi PPMT, deci împotriva comunităţii româneşti din Covasna.

În timp ce extremiştii moderaţi din UDMR s-au aliat cu extremiştii radicali din PCM şi PPMT, deputatul PSD de Covasna, Horia Grama, precum şi senatorul PNL de Covasna, Marius Obreja, au tăcut complice, abandonându-i pe românii din judeţul Covasna, fără votul cărora nu ar fi ajuns niciodată în Parlamentul României.  Asta în ciuda faptului că doctorul Teculescu a fost covăsnean, iar Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din Covasna a fost construit de către Statul Român, cu fonduri de la bugetul de stat, pe un teren naţionalizat chiar de la românii din Voineşti-Covasna. (…)
După ce în anul 2010 denumirea Spitalului de Cardiologie din Covasna a fost schimbată de un ministru UDMR, fără consultarea şi fără acordul comunităţii româneşti din judeţ, în Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza”, de această dată a venit rândul unui ministru PSD să pastreze maghiarizarea denumirii unei instituţii publice din Covasna. În ultimii trei ani, tot la presiunea UDMR, Victor Ponta a schimbat trei prefecţi în judeţul Covasna. Tot la presiunea UDMR, guvernul condus de Victor Ponta refuză să demareze proceduri administrative pentru înlăturarea steagului secuiesc de pe clădirile publice ale Statului Român, tolerând astfel propaganda revizionistă maghiară orchestrată de UDMR.Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş
Reamintesc şi faptul că Guvernul condus de Victor Ponta este singurul guvern din ultimii 25 de ani care şi-a permis să dea în judecată cel mai reprezentativ ONG al românilor din Covasna, Harghita şi Mureş. Astfel, în 2013, Guvernul condus de servilul Victor Ponta a dat în judecată Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, prin intermediul ANFP, pentru a impune, culmea, limba maghiară ca limbă obligatorie în administraţia publică locală din Covasna şi Harghita. Guvernul Victor Ponta a pierdut până la urmă procesul.
Atunci când Guvernul României nu se poziţionează de partea românilor, ci de partea  extremiştilor maghiari, putem vorbi chiar de trădare naţională. Atunci când grija Guvernului Victor Ponta este să promoveze doar personalităţi maghiare şi refuză promovarea şi a personalităţilor româneşti, putem vorbi chiar de un guvern al trădării naţionale!
(Articol preluat de pe www.dantanasa.ro, din data de 28 aprilie 2015)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.