Romanii din Belgia invata cultura si civilizatie romaneasca

Romanii din Belgia invata cultura si civilizatie romaneasca

0 69

In urma unui parteneriat semnat de catre ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei si ministrul – presedinte al Ministerului Educatiei Comunitatii Franceze din Belgia – Wallonie/Bruxelles, doamna Marie Arena, elevii romani din Belgia vor putea studia cultura si civilizatia tarii lor natale.


Charta de Parteneriat in domeniul educatiei. Documentul va sta la baza introducerii, din septembrie 2008,??a cursurilor de limba, cultura si civilizatie romana, in scolile din comunitatea franceza din Belgia, unde prezenta copiilor de origine romana este semnificativa.


„Trebuie sa multumesc doamnei presedinte pentru deschiderea fata de propunerea noastra de a implementa aceste cursuri in Comunitatea Franceza din Belgia. Este un proiect in beneficiul copiilor romani, dar nu numai, care se materializeaza prin studierea limbii si civilizatiei romanesti pe baza modelului din Italia si Spania”, a declarat ministrul Cristian Adomnitei.


„Felicit partea romana pentru rapiditatea si munca neintrerupta pe care au dus-o pentru semnarea acestei Charte. Vreau sa subliniez interesul nostru pentru implementarea acestui Proiect ?n Comunitatea Franceza din Belgia, intrucat permite copiilor sa tina legatura cu tarile de origine”, a declarat doamna Marie. Arena.


Parteneriatul este valabil pentru o perioada de 4 ani. Romania este a sasea tara care adera la aceasta Charta de Parteneriat, dupa Italia, Grecia, Maroc, Portugalia si Turcia.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.