Romanii castiga de doua ori mai mult decat bulgarii

Romanii castiga de doua ori mai mult decat bulgarii

0 104

Romanii si bulgarii s-au trzit in mijlocul unei competitii pe care nu si-au dorit-o neaparat, dar pe care trebuie acum s-o duca pana la capat. Este vorba de obiectivul de a face o figura „frumoasa” in cadrul Uniunii Europene.
Au pornit umar la umar in cursa pentru accederea in forurile superioare mai sus mentionate si acum sunt uneori mai atenti la paiul din ochiul vecinului decat la barna din ochii lor.
Aceasta competitie regionala a fost speculata si de presa internationala care nu precupeteste nici un efort in a realiza comparatii intre cele doua state noi membre ale UE.
Astfel, conform unui studiu realizat si dat publicitatii de Federatia Europeana a Angajatorilor, bulgarii castiga in medie 1,2 euro pe ora, in timp ce romanii sunt platiti cu 2,2 euro pe ora.
Salariul mediu din Bulgaria este de doua ori mai mic decat cel din Romania si aproape de 19 ori mai mic fata de cel din Germania, dupa cum informeaza portalul de stiri frontnews.ro.
Veniturile medii ale cetatenilor bulgari sunt cele mai mici nu doar din Uniunea Europeana, ci si fata de alte tari din afara UE, precum Croatia.
Studiul realizat de Federatia Angajatoriulor arata ca salariul minim din Bulgaria se ridica la 110 euro pe luna, cu 13% mai mic decat remuneratia minima din Marea Britanie.
In randul tarilor recent acceptate in Uniunea Europeana, cetatenii Sloveniei sunt cel mai bine platiti, cu 6 euro pe ora.
Locuitorii Croatiei, tara candidata la statutul de membru UE, castiga 5 euro pe ora.
Studiul anual realizat de Federatia Europeana a Angajatorilor contorizeaza situatia salariala din 49 de tari europene.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.