Românii care au grădină sau livadă la țară – amendați dacă se...

Românii care au grădină sau livadă la țară – amendați dacă se deplasează pentru lucrările de sezon spune MAI!

1 212

Conform Ordonanțelor Militare nr. 3 și nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanță anume, pentru activități agricole. Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.
Precizările MAI fac referire la cetățenii care nu sunt fermieri, producători agricoli. Pentru aceștia, deplasările în scopul efectuării lucrărilor agricole se pot face fără restricții, în baza declarației pe proprie răspundere sau a adeverinței eliberate de către angajator.
,,Românii care nu sunt fermieri, dar au o casă cu grădină la țară sau o livadă pentru consumul propriu, nu beneficiază de aceleași prevederi ca producătorii agricoli. Doar fermierii și cei care își câștigă traiul din agricultură se pot deplasa pentru efectuarea lucrărilor agricole de sezon, în timp ce românii care dețin case, grădini sau livezi la țară sunt sancționați dacă părăsesc locuința pentru a se îngriji de acestea, având în vedere că astfel de deplasări nu reprezintă o urgență, potrivit MAI” anunță saitul Agrointeligența.

Iosif Kiss (fost primar – foto) ,,laptele nu crește-n cutie pe raft. Grâul și porumbul nu se fac la strung”
“De când are habar MAI ce e aceea o lucrare urgență în agricultură ca să poată să facă afirmații pe acest subiect și să interzică accesul unor persoane în grădini si livezi?
Țăranilor ce dau ordonanțe de urgență: laptele nu creste-n cutie pe raft. Grâul si porumbul nu se fac la strung. Prunele și merele nu cresc în caserolă și ceapă nu crește direct în ladițele din Kaufland. Doar varza crește-n capul unor decidenți.
În momentul în care ii interziceți omului să-și cultive pământul voi atentați la viața și siguranța lui alimentară.
Să-si dea jos uniforma militară persoana care a dat ordinul sancționarii celor ce fac microagricultura/agricultura familială.
Și încă ceva: tuturor dobitocilor din țara asta care și-au depășit nivelul maxim de competență:
Dacă omul plătește impozit pe cei 20 mp pe care vrea să își cultive ceapă pentru familia lui… ce treaba aveți dv. să îi interziceți asta? Voi de cate ori mâncați pe zi și din ce ați supraviețui dacă ați fi acum în șomaj?”
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Perfect adevărat, cum poate cineva să interzică omului să meargă la grădina lui , pentru care plătește impozit să o muncească , în situația când aceasta se află la o oarecare distanță , să zicem la câțiva km de locul unde domiciliază…, și cum poate afecta acest lucru răspândirea cronavirusului , mai ales că de obicei deplasarea spre acel loc se face cu autoturismul personal…..

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.