Romanii care au avut depozite CEC pentru achizitionarea de Dacii vor fi...

Romanii care au avut depozite CEC pentru achizitionarea de Dacii vor fi despagubiti

0 163

Deputatii au adoptat proiectul de lege privind despagubirea persoanelor care au avut inainte de 1989 depozite la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, proiect initiat de Partidul Conservator (PC).


Proiectul prevede despagubirea cetatenilor in titluri de stat. Beneficiarii vor intra efectiv in posesia sumelor de bani dupa 2 sau 3 ani, pentru ca se vor inmana titluri de stat incepand din 2008.


Persoanele care au depus inainte de 1989 bani la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia vor primi despagubiri banesti in valoare de 3.600 – 3.800 euro. Cei care au avut depusa suma integrala pentru autoturism (70.000 lei vechi inainte de 1989) vor primi inapoi circa 3.600 – 3.800 euro, iar cei care au depus sume mai mici vor primi despagubiri proportionale. Statul va emite, cel mai probabil in 2008, o emisiune de titluri de stat cu scadenta la un an, pentru acoperirea despagubirilor acestor persoane. Comisia de buget finante si Comisia juridica ale Camerei Deputatilor au dat raport favorabil propunerii legislative.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.