Romanii ar putea scapa de rovinieta

Romanii ar putea scapa de rovinieta

0 60

Totusi, desi la prima vedere acesta pare o vste buna, asa cum ne-au obisnuit alesii nistri, in spatele unei vesti bune se ascunde „un rau mai mare”.
Concret, reprezentanti ai Ministerului Economiei si Finantelor au anuntat ca vor discuta azi cu transportatorii rutieri eventualitatea eliminarii rovinietei. Conform declaratiei presedintelui Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Ministerul Transporturilor este de acord cu solicitarea transportatorilor, cu conditia ca taxa auto sa poata fi colectata din pretul carburantului. Si, ca la orice discutie intre sindicate si guvern, la ultima discutie avuta cu reprezentantii Ministerului Economie pe aceasta tema, transportatorii au amenintat ca vor recurge la proteste daca nu se va ajunge la un acord.
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat la finalul discutiilor ca „Unele solicitari ale operatorilor de transport rutier nu sunt rezonabile. De exemplu, nu poti sa ceri o infrastructura mai buna, dar sa vrei eliminarea finantarii, cum este rovinieta”.
Ministrul Transporturilor considera „rezonabile” solicitarile cu privire la infiintarea unui sistem unic de control pentru toti operatorii, a unui sistem de autorizare a personalului si a accesului la toate documentele din acest domeniu.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.