Romanian Piano Trio in concert la Brasov

Romanian Piano Trio in concert la Brasov

0 117

In data de 12 noiembrie a.c. are loc un eveniment care va reuni repertoriul cameral si cel simfonic.
La Cercul miliar, ora 19 va fi prezent in prima parte, ansamblul “Romanian Piano Trio” (HORIA MIHAIL, ALEXANDRU TOMESCU, RAZVAN SUMA), care va sustine un recital cameral extraordinar.
Dupa 14 ani de studii in Romania cu Prof. Stela Dragulin la Brasov si Prof. Constantin Ionescu-Vovu la Academia de Muzica din Bucuresti, Mihail a urmat cursurile Universitatii din Illinois, unde a studiat cu Ian Hobson, obtinand diplomele de absolvire si de masterat in 1995, intr-o perioada de trei ani. In 1999, a primit Artist Diploma de la Boston University unde a studiat cu Anthony di Bonaventura. Horia Mihail este de asemenea absolvent al Colegiului de Matematica si Fizica “Andrei Saguna” din Brasov.
Razvan Suma este un stralucit viloncelist clujean, cunoscut in lumea mondena romaneasca drept sotul cantaretei de origine argentiniana, Analia Selis.
In septembrie 2007, Alexandru Tomescu a castigat dreptul de a canta la faimoasa vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioada de cinci ani. Vioara Stradivarius Elder, folosita timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerata a fi unul din cele mai bine conservate Stradivariusuri.
Preocuparea celor trei pentru muzica de camera ii determina ca in 2003 sa formeze « Romanian Piano Trio », formatie deja cunoscuta melomanilor din Romania, prin aparitiile sale in diverse festivaluri din Romania si din strainatate, precum si prin turneele MusicON organizate in premiera nationala. Anul acesta este vorba despre un proiect inca si mai indraznet: popularizarea muzicii clasice in orase din Romania care nu au o stagiune simfonica permanenta. In perioada 17 octombrie – 14 decembrie 2008, cei trei artisti vor vizita peste 30 de localitati din tara, prezentand muzica clasica intr-o noua lumina.
In cea de-a doua parte a concertului sustinut la Brasov, cei trei solisti vor oferi publicului triplul concert pentru pian, vioara, violoncel si orchestra de L. van Beethoven, alaturi de Orchestra Filarmonicii Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.