Romania zombie

Romania zombie

0 156

Lupta dintre premier si presedinte se duce pe un front atat de larg incat a inclus intreg spectrul romanesc. Vorba spectru este cuvantul cheie aici, pentru ca divergentele dintre Tariceanu si Basescu sunt deja underground. Plictisiti sa se infrunte la sol in toate problemele posibile, cei doi vajnici combatanti au coborat, vorba celebrului serial, six feet under. Adica Sub pamant. Nu SRL, ci de aceasta data societate pe (puzderie de) actiuni in care seful statului si cel al Guvernului se inclesteaza zilnic.
In batalia pe care au declansat-o unul impotriva celorlalti, cei doi au trecut in lumea dreptilor. Porniti sa dezgroape si mortii, doar-doar vor gasi noi motive sa reproseze incompetenta criminala a celuilalt, Traian il alearga pe Calin prin cimitir. Seful statului il acuza deunazi pe capul Executivului de statistica macabra din spitalele romanesti, unde a descoperit ca peste 60.000 de pacienti se sting cu zile in fiecare an, din pricina incompetentei, lipsurilor si rea-vointei din sistem. Detaliile din raportul morbid de pe masa presedintelui vin manusa pe metoda cu care ministrul Sanatatii doreste ca sectiile de Terapie Intensiva din spitale sa faca trierea bolnavilor. Criteriile selectiei sunt impregnate de un cinism gros, in virtutea caruia pacientii batrani, cu sperante de viata imputinate de varsta inaintata si de sanatatea subreda vor ceda locul in paturile de la reanimare subiectilor mai tineri si mai vigurosi. Propunerea este inca in dezbaterea mediilor medicale, dar discipolii lui Hippocrat s-au exprimat deja decis imptriva intentiilor ministeriale de a eficientiza in acest fel activitatea de terapie intensiva.
De ingrijiri asemanatoare doresc sa aiba parte si pacientii din intregul sector bugetar. Profesorii, sanitarii, functionarii de tot felul isi smulg unii altora masca cu 50% mai mult oxigen salarial. Fiecare se considera indreptatit sa si-o puna pe figura astazi, acum, cat mai repede. Revendicarile urnite din toate ungherele bugetare seamana leit cu febra costumarilor de Halloween. Tot bugetarul vrea sa fie dichisit pentru petrecerea de Ziua Mortilor.
Pana si proverbele – altminteri pilde de intelepciune statornica – au fost ravasite de iuresul revendicativ. Mortii nu mai sunt cu mortii, iar viii nu mai impart doar cu viii aceleasi teritorii. Cioclii Traian si Calin se urmaresc intr-un peisaj populat de morti si vii de-a valma.
Tot Guvernul, saracul, s-a gandit sa mai destinda putin atmosfera. Prea era multa incrancenare in decor. Ca sa mai alunge din negura Halloween-ului ce se apropie, Cabinetul Tariceanu a facut ieri un anunta luminos ca o dimineata de vara. Majorarea de 50% a salariilor profesorilor va fi aplicata de la 1 aprilie 2009.
Asta-i Romania zombie. O petrecere continua, intre Ziua Mortilor si Ziua Pacalelilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.