Romania, vicecampioana europeana la evaziune fiscala

Romania, vicecampioana europeana la evaziune fiscala

0 172

Romania s-a plasat pe locul doi in topul statelor din cadrul Uniunii Europene cu cea mai mare evaziune fiscala, fiind intrecuta doar de Italia si urmata la scurta distanta de Bulgaria, tara care, pentru al doilea an consecutiv, s-a clasat pe locul trei in acest clasament.
Potrivit topului realizat de Associazione Contribuenti Italiani in colaborare cu Klrs Network of Business Ethics si citat de Novinite, Agerpres si TVR, Romania se afla pe locul doi, cu o evaziune fiscala de 42,7 la suta din totalul veniturilor ce urmau a fi impozitate, in timp ce Bulgaria incheie podiumul, cu un procent de 39,2 la suta.
Italia se afla pe primul loc in acest clasament inedit, cetatenii sai reusind sa ocoleasca plata taxelor si impozitelor pentru aproximativ 51 la suta dintre veniturile ce ar fi trebuit impozitate.
Principalii evazionisti din Italia sunt industriasii care evita plata impozitelor pentru 32,7 la suta din veniturile impozitabile, urmati de bancheri si de cei care lucreaza in domeniul asigurarilor (24,4 la suta), comercianti (11,9 la suta) si mestesugari (10,9 la suta).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.