Romania va solicita trecerea Bisericii Manastirii Sucevita pe lista UNESCO

Romania va solicita trecerea Bisericii Manastirii Sucevita pe lista UNESCO

0 214

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) vrea ca Biserica Manastirii Sucevita sa faca parte din Patrimoniul Cultural Mondial. In acest sens, MCC va trimite, pana la sfarsitul acestei lunii, la UNESCO, un dosar prin care solicita inscrierea Bisericii pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial.


?


Demersul MCC este determinat de faptul ca pe Lista UNESCO sunt deja inscrise bisericile pictate din nordul Moldovei. „Dorim extinderea acestora prin cuprinderea pe Lista UNESCO si a Bisericii Manastirii Sucevita. Atunci cand acestea au fost incluse pe lista, la solicitarea unei influente persoane de la UNESCO, s-a refuzat si trecerea Sucevitei in patrimoniul mondial”, a explicat Virgil Nitulescu, secretarul general al Ministerului.


?


De asemenea, in prezent exista inca un dosar depus la UNESCO pentru trecerea pe Lista Patrimoniului Mondial a Centrului Vechi al Sibiului, la care se va primi un raspuns in luna octombrie.


In 2006, Calusul a fost trecut pe lista patrimoniului cultural mondial imaterial.


?

Ministerul Culturii si Cultelor mai are in plan continuarea lucrarilor la Memorialul Luptei Anticomuniste, in Parcul Carol, incepute anul trecut prin mutarea Mormantului Ostasului Necunoscut la locul lui initial, precum si ridicarea unui Monument al Luptei Anticomuniste, insa, pentru moment nu s-a stabilit un loc in acest sens, a mentionat Nitulescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.