Romania va reveni la TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie

Romania va reveni la TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie

0 505

Premierul Victor Ponta, aflat in Turcia, a anuntat ca a fost vizitat de catre ministrii Sanatatii, Nicolae Banicoiu, si Finantelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis sa sustina in Parlament scaderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul initial, reducere care sa fie aplicata mai devreme de 1 ianuarie.

„In aceasta dupa-amiaza m-au vizitat colegii mei Nicu Banicioiu si Eugen Teodorovici! Doua lucruri extrem de importante pe care le-am discutat si pentru care ne batem in zilele urmatoare:

1) miercuri, deputatii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal in forma aprobata in Guvern cu o singura modificare – reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19 ( nu 20%) – astfel inchidem si simbolic dezastrul produs in 2010 / avem spatiu fiscal bugetar predictibil si asiguram un important consens politic (PNL a anuntat ca voteaza Codul daca facem 19 in loc de 20) / am discutat si este clar posibil ca reducerea TVA sa intre in vigoare inainte de 1 ianuarie!”, a scris Ponta pe Facebook, duminica seara.

El se refera si la problema medicamentelor, aratand ca din luna iulie va fi aplicata scaderea preturilor cu 20%.

„2) de la 1 iulie intra in vigoare scaderea preturilor la medicamente cu 20% – o masura in sprijinul a milioane de romani realizata cu mari eforturi de catre Guvern”, isi continua Ponta mesajul.

El incheie spunand ca precum de fiecare data in ultimii 3 ani, „noi muncim pentru a indrepta relele trecutului si a face mai buna viata romanilor / ceilalti fac scandal si sunt iresponsabili!!!”.

Guvernul a anuntat, la inceputul acestui an, prin propunerile legate de noul Cod Fiscal, ca intentioneaza sa diminueze cota standard de TVA la 20%, din ianuarie anul viitor, de la 24% in prezent.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.