Romania va gazdui cel mai mare summit din istoria NATO (1)

Romania va gazdui cel mai mare summit din istoria NATO (1)

0 55


Nu mai putin de 3.000 de inalti delegati, 3.500 de jurnalisti si aproximativ 7.000 de militari, forte de securitate si de politie vor fi implicate in summit-ul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care va avea loc, in zilele de 2-4 aprilie 2008, la Bucuresti, in centrul de conferinte al Palatului Parlamentului.
Potrivit coordonatorului grupului de lucru pentru organizarea evenimentului, subsecretarul de stat Victor Micula, summit-ul din capitala Romaniei va fi cel mai mare din istoria NATO, avand in vedere ca, pe langa cele 26 state membre ale Aliantei, vor participa toate cele 23 de tari care fac parte din Parteneriatul pentru Pace.
Partea romana se afla, in aceasta saptamana, in fata celei de a sase runde de negocieri cu reprezentantii secretariatului Consiliului Nord-Atlantic, condusi de secretarul Consiliului, Berndt A. Coetze, urmand ca vineri sa fie incheiat Memorandumul pentru organizarea summit-ului. Subsecretarul de stat Victor Micula a declarat, pentru ROMPRES, ca Memorandumul a fost negociat pe mai multe capitole: centrul de conferinte, presa, securitate si protectie, transport, IT si comunicatii, diplomatie publica.
La Bucuresti sunt asteptati in jur de 3.000 de inalti delegati ai tarilor participante, iar pentru acestia s-a estimat un necesar de 2.800 de camere in hoteluri de 4 si 5 stele. Ambitia partii romane este insa de a trimite Bruxelles-ului o oferta de 3.800 de camere, tinand cont ca pana si cei mai inalti demnitari, precum presedintele SUA, George W. Bush, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Frantei, Nicholas Sarkozy, sau premierul Marii Britanii, Gordon Brown, vor sta la hotel.


Continuare in numarul urmator


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.