România va accepta un număr dublu de refugiați sirieni în următorii doi...

România va accepta un număr dublu de refugiați sirieni în următorii doi ani

1 180

Statul român va accepta, în perioada 2020-2021, un număr de 200 de refugiați de origine siriană găzduiți momentan provizoriu în Turcia, Iordania și Liban și aflați în nevoie de relocare.

Față de 109 în 2018-2019, 80 în 2016-2017 și câte 40 în 2014-2015 și 2012-2013, iar pentru finanțarea cheltuielilor generate de primirea acestora va primi de la UE o sumă forfetară în valoare de 10.000 euro pentru fiecare persoană relocată, scrie profit.ro.

„(…) printr-o scrisoare a comisarului european responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, adresată miniștrilor afacerilor interne în marja desfășurării Consiliului Justiție și Afaceri Interne (informal), din intervalul 7-8 februarie a.c., ce a avut loc la București, a fost făcut apel la continuarea relocărilor externe de către statele membre ale Uniunii Europene.  
Astfel, la stabilirea cotei pentru perioada 2020-2021 reprezentată de propunerea privind relocarea a 200 de sirieni din Turcia, Iordania și Liban, au fost avute în vedere prioritățile de politică externă și internă a României, precum și deciziile și necesitățile identificate la nivelul Uniunii Europene”,
se arată într-un document guvernamental.

Potrivit sursei citate, Inspectoratul General pentru Imigrări din MAI (IGI) din subordinea MAI a început procesul de analiză și identificare a modalităților concrete pentru realizarea relocării refugiaților, sens în care a participat la activități de pregătire și la discuții cu reprezentanții Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pe acest subiect. https://www.activenews.ro

COMENTARII

  1. Daca cei ce vor sa vina in Romania sunt absolventi de Harvard sau Princepton sa pofteasca, dar daca sunt niste puturosi, „bagabonti” sau extremisti religiosi sa-si vada de drum. Din astia avem si noi disponibil la export.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.