Romania, ursi la export!

Romania, ursi la export!

0 182

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca Romania ar trebui sa exporte mai multi ursi pentru a putea reduce numarul exemplarelor si a limita astfel pagubele pe care le provoaca aceste animale, care s-au inmultit foarte mult si nu pot fi vanati decat in numar limitat, transmite Agerpres.
„Ursul a ajuns un animal local. Mergi, dai mana cu el si mergi mai departe. (…) Avem peste 7.000 de ursi. Cred ca jumatate din ursii din Europa sunt in Romania’, a declarat ministrul Mediului, adaugand ca aceste animale par sa fi cerut „azil politic” in tara noastra, unde se simt foarte bine.
Borbely Laszlo a admis ca ursii au devenit o problema in conditiile in care s-au inmultit foarte mult si nu pot fi vanati decat intr-un numar limitat deoarece sunt ocrotiti de lege.
Avandu-se in vedere ca tratatul semnat de tara noastra cu Uniunea Europeana in privinta protejarii acestor animale nu poate fi modificat, cea mai buna solutie ar fi trimiterea in strainatate a catorva exemplare, a spus ministrul Mediului.
„Eu sunt un prieten al animalelor si nu sunt pentru a veni si a-i impusca, dar ce e acum e deja periculos. Am incercat sa exportam ursii in tari precum Germania si chiar m-am mirat ca nu sunt interesati. Ar trebui sa incercam sa exportam mai mult”, a conchis Borbely Laszlo.
Potrivit ministrului, anual in Romania pot fi vanati intre 250 si 300 de ursi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.