Romania un bun mediu de afaceri

Romania un bun mediu de afaceri

0 88

Romania a avut cel mai bun climat de afaceri din Europa Centrala si de Est in perioada august – octombrie, insa, in acord cu evolutia din intreaga regiune, acesta s-a deteriorat substantial fata de intervalul mai-iulie, potrivit unui sondaj comandat de Reuters.
Indicele privind mediul de afaceri, calculat de compania austriaca de servicii financiare Oesterreichische Kontrollbank (OeKB) pe baza unui sondaj realizat in rndul a 400 de grupuri internationale, care opereaza 1.400 de companii in Europa Centrala si de Est, a inregistrat, in cazul Romniei, in perioada august – octombrie, un declin semnificativ, de la 53 de puncte, in mai – iulie, la 40 de puncte, dar sub media din regiune.
La nivelul Europei Centrale si de Est, indicele a cobort de la 44 de puncte la 29 de puncte.
Orice cifra peste zero indica incredere in rndul companiilor. Datele sondajului sugereaza ca o parte dintre companii au un sentiment pozitiv legat de climatul de afaceri si perspectiva afacerilor pe care le desfasoara.
Cu toate acestea, rezultatul pentru perspectiva evolutiei economiei la nivelul intregii regiuni a atins cote negative, pentru prima data de la lansarea sondajului, in ianuarie 2007, scaznd la -1 puncte, de la 31 puncte.
Marea majoritate a investitorilor se asteapta la o crestere economica slaba in urmatoarele 12 luni, potrivit OeKB.
In Rusia, indicele a cobort de la 66 de puncte la 39 de puncte. Perspectiva asupra mediului de afaceri curent in Cehia a scazut de la 41 de puncte la 30 de puncte, iar in Polonia de la 57 puncte la 32 de puncte.
Indicele mediului de afaceri din Ungaria a inregistrat in perioada mai – iulie cele mai scazute valori din Europa Centrala si de Est si a continuat sa coboare, de la 22 de puncte la 12 puncte.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.