România, trei medalii la europenele de șah pentru juniori; printre campionii europeni...

România, trei medalii la europenele de șah pentru juniori; printre campionii europeni se numără și brașoveanul Vladimir Sofronie

0 254

După 22 de ani de când România nu a mai reușit cucerirea unui titlu european la șah clasic pentru juniori (din anul 2001), brașoveanul în vârstă de 10 ani, Vladimir Sofronie (foto, e cea mai înaltă treaptă a podiumului) a adus la Brașov, medalia de aur, devansându-i pe ceilalți 99 de participanți din 46 de țări, din cadrul grupei open 10 ani. Campionatul European de Șah clasic pentru juniori s-a desfășurat în perioada 4-14 septembrie 2023, pe parcursul a 9 runde zilnice (de 3-5 ore/partidă), la Mamaia. 900 de participanți au luat startul la competiție în cadrul celor douăsprezece grupe de vârstă (open 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani și fete 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani. România a cucerit la această ediție a campionatelor europene, două medalii de aur și una de argint, prin brașoveanul Vladimir Sofronie, ieșeanca Maria Anistoroaei (aur) și constănțeanul Henry Tudor (argint).
Vladimir și părinții săi, care îi sunt și antrenori – maestrul internațional Iulian Sofronie și maestra FIDE Claudia Sofronie – mulțumesc întregii echipe care stă în spatele rezultatului lui Vladimir: maestrului internațional Cătălin Ardelean, unul dintre cei mai buni antrenori din țară și marelui maestru indian R. B. Ramesh, cel mai bun antrenor din lume pentru juniori la momentul actual. ,,Nu în ultimul rând, mulțumim comunității brașovene care l-a susținut și încurajat tot timpul pe Vladimir, încă de acum 3 ani, când rezultatul de astăzi părea doar un vis mult prea mare pentru un copil așa mic! Rezultatul vine în urma a multor ore de antrenament, pregătirea pentru acest Campionat European a început încă din luna mai, odată cu încheierea contractului de finanțare nerambursabilă încheiat de Clubul Sportiv Logic 64 Brașov (unde Vladimir este legitimat) cu Consiliul Județean Brașov, în cadrul proiectului „Sportul minții”, pentru susținerea sportului de performanță. Ne bucurăm că la noi, la Brașov, se face sport de performanță și se sprijină acest frumos sport al minții care crește și modelează atât de frumos copiii. Brașovenii persoane juridice (și nu numai) care doresc să susțină financiar prin sponsorizări participarea lui Vladimir la următoarea etapă, Campionatul Mondial din Egipt ce va avea loc luna viitoare, 14-27 octombrie 2023, o pot contacta pe mama lui Vladimir, președinte al ONG-ului Asociația Club Sportiv Logic 64 Brașov, la numărul de telefon: 0745.322342, Claudia Sofronie”, a precizat mama tânărului șahist brașovean.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.