Romania, „tinta prioritara intr-o eventuala reactie militara a Rusiei”

Romania, „tinta prioritara intr-o eventuala reactie militara a Rusiei”

0 561

Rusii, aflati in plina „ofensiva” mediatica, au trecut la atacuri directe (in aceasta faza doar verbale) asupra vecinilor, cu nominalizarea directa a tarii noastre si a Poloniei.

Generalul rus Valeri Gherasimov, seful Statului Major al armatei ruse, lanseaza o amenintare directa tuturor tarilor ce vor gazdui sistemul antiracheta dezvoltat de Alianta Nord-Atlantica, primele vizate fiind Romania si Polonia.

Generalul Valeri Gherasimov spune ca sistemul antibalistic ce va fi instalat in Romania si Polonia reprezinta o amenintare si ca Rusia este gata sa raspunda.
„Puterile non-nucleare care vor găzdui elemente antirachetă au devenit obiective prioritare ale reacţiei militare a Rusiei”, a declarat generalul rus, potrivit Wall Street Journal. Romania, "tinta prioritara intr-o eventuala reactie militara a Rusiei"

Comentariul Seful Statului Major al armatei ruse a fost facut la o conferinta de la Moscova pe tema apararii, unde mai multi lideri rusi au avertizat cu privire la amenintarea reprezentata de SUA si NATO.

Luand cuvantul la aceeasi conferinta, ministrul rus al Apararii a declarat ca recentele exercitiile militare desfasurate de NATO din estul Europei sunt privite ca fiind indreptate impotriva Rusiei.
„Tarile NATO incearca sa ocupe spatiu geopolitic construind potentialul militar in estul Europei si apropiindu-se de granitele Rusiei. Concentrarea geografica a exercitiilor lor, numai pe flancul estic al Aliantei si in regiunea arctica, arata orientarea anti-rusa”, a explicat Serghei Soigu.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.